Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Rafelranden van de moraal

novelle

Rafelranden van de moraal - A.H.J. Dautzenberg - ISBN: 9789025440961
Prijs: € 5,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (08-03-2013)
Genre: Literaire essays
Boekenliefde.nl:
Rafelranden van de moraal op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Schrijver A.H.J. Dautzenberg deed de afgelopen jaren veel stof opwaaien. Met zijn boeken, maar vooral ook met zijn acties. Zo publiceerde hij verschillende fake-interviews en doneerde hij zijn nier aan een onbekende. Ook werd hij lid van pedofielenvereniging Martijn en bekritiseerde hij tijdens de Avond van de Polemiek het succes van het boek Tonio. Dat alles kwam hem niet alleen op veel kritiek en doodsbedreigingen te staan, maar leidde ook tot rechtszaken en zelfs tot ontslag. In Rafelranden van de moraal blikt hij terug.

â In de herhaling komen acties net iets genuanceerder over. De emoties hebben de afgelopen tijd de vrije loop gekregen, prima, ik kan incasseren, maar nu even goed kijken, ik ben niet van de straat, hallo!â

In Rafelranden van de moraal illustreert Dautzenberg hoe de tijdgeest te werk gaat en verworvenheden als tolerantie en vrijheid van meningsuiting bedreigd worden. Het is een felle aanklacht tegen de Nieuwe Braafheid, de zwarte bladzijde van deze tijd.

Details

Titel: Rafelranden van de moraal
auteur: A.H.J. Dautzenberg
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 96
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 08-03-2013
NUR: Literaire essays
Afmetingen: 200 x 126 x 10
Gewicht: 111 gr
ISBN/ISBN13: 9789025440961
Intern nummer: 24130815

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 06-06-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
In de reeks van meer dan boeiende boekjes, die in een beperkt aantal bladzijden een onderbouwde benadering weten te brengen over tal van onderwerpen die zeker meer dan de moeite waard zijn, hebben we ook deze keer een meer dan leuk essay. Vaak zijn de auteurs van deze boekjes zelf wel betrokken op één of andere manier bij het onderwerp dat ze bespreken, en brengen ze een andere kijk op een aantal elementen van hun eigen gedrag. Kan je met alles lachen was één van de vorige boekjes... Wat zijn de limieten van de moraal is het onderwerp van dit boek. En dit door een man die in de verlopen jaren op verschillende manieren eigenlijk deze grenzen wist te verleggen, en op zoek was naar de scheiding tussen goed en slecht, toelaatbaar of niet... en die deze grens duidelijk verder wist te leggen dan de meesten wel aanvaardden. En bij deze brengt hij een eigen benadering van het thema, door ook wel degelijk te stellen dat de evolutie van onze maatschappij meer en meer intolerant wordt, en de vrijheid van de mensen meer en meer onder druk komen, zeker wanneer het gaat om een vrijheid die men heeft om eigen meningen te uiten en te verdedigen, hoe verwerpelijk of onschuldig ook. Natuurlijk is dit een pleidooi voor het eigen gedrag, maar tegelijkertijd is het toch ook wel een spiegel dat wordt voorgehouden en waarbij je toch wel moet toegeven dat de vrijheid van mening inderdaad zwaar onder druk staat, het politiek correcte en de opgelegde algemene normen die de afwijkingen weten plat te walsen. Indrukwekkend, want het brengt een fundamenteel probleem dat hier op een toegankelijke wijze wordt geduid. Een boekje dat het heeft over een fundamenteel recht... ééntje waarvan een bekende politicus zei : Ik ben het niet eens met uw mening, maar ik zou sterven om u het recht te geven het toch te uiten...

Extra informatie

Rafelranden van de moraal

Recensie

Schrijver A.H.J. Dautzenberg deed de afgelopen jaren veel stof opwaaien. Met zijn boeken, maar vooral ook met zijn acties. Zo publiceerde hij verschillende fake-interviews en doneerde hij zijn nier aan een onbekende. Ook werd hij lid van pedofielenvereniging Martijn en bekritiseerde hij tijdens de Avond van de Polemiek het succes van het boek Tonio. Dat alles kwam hem niet alleen op veel kritiek en doodsbedreigingen te staan, maar leidde ook tot rechtszaken en zelfs tot ontslag. In Rafelranden van de moraal blikt hij terug. â In de herhaling komen acties net iets genuanceerder over. De emoties hebben de afgelopen tijd de vrije loop gekregen, prima, ik kan incasseren, maar nu even goed kijken, ik ben niet van de straat, hallo!â In Rafelranden van de moraal illustreert Dautzenberg hoe de tijdgeest te werk gaat en verworvenheden als tolerantie en vrijheid van meningsuiting bedreigd worden. Het is een felle aanklacht tegen de Nieuwe Braafheid, de zwarte bladzijde van deze tijd.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.