Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Over alles en voor iedereen

50 essays

Over alles en voor iedereen - Christophe van Gerrewey - ISBN: 9789085426394
Prijs: € 19,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (26-03-2015)
Genre: Literaire essays
Boekenliefde.nl:
Over alles en voor iedereen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Sinds 2000 reageert Christophe Van Gerrewey al schrijvend op wat hij leest, ziet en hoort. In honderden kritieken, essays en recensies heeft hij naar woorden gezocht om uit te drukken wat iemand kan voelen, denken, hopen en vrezen. Hij schreef scherpe, eerlijke en vaak humoristische teksten over het werk van anderen schrijvers en kunstenaars, maar ook architecten, filosofen, politici, acteurs, sportlui en hoofdredacteuren.Over alles en voor iedereen is een selectie van vijfenveertig levendige en vaak verrassende stukken. Centraal staat telkens één persoon, van Theodor Adorno over Griet Op de Beeck, Michael Jordan en Luc Tuymans tot Bart De Wever. Door op
een toegankelijke maar diepgaande manier over deze zeer verschillende figuren te schrijven, en vooral door hun bezigheden te interpreteren, dringt Van Gerrewey door tot de essentiële betekenis van hun daden. Zo groeit deze selectie uit tot een boek dat over alles gaat, en dat gericht is tot iedereen.

Details

Titel: Over alles en voor iedereen
auteur: Christophe van Gerrewey
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 288
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 26-03-2015
NUR: Literaire essays
Afmetingen: 216 x 141 x 29
Gewicht: 426 gr
ISBN/ISBN13: 9789085426394
Intern nummer: 28096207

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 29-05-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Je hebt zo van die mensen die graag hun mening geven over alles en iedereen. Je leest ze vaak in de kranten onder de lezersbrieven. Dit is nog wat anders dan de journalisten die natuurlijk de feiten moeten weergeven, maar zich ook wel eens laten gaan in hun eigen visie over bepaalde gegevens. Deze auteur weet echter doorheen zijn essays op een grondige wijze naar bepaalde gebeurtenissen en personages te kijken en er een filosofischere kijk op te werpen… Door de jaren heen wist hij zich te ontpoppen tot een kritische kijk op wat er in de wereld gebeurt, niet getekend door een overdreven objectiviteit… Maar dit maakt het net zo aangenaam, door de manier waarop hij naar deze mensen en feiten kijkt, met een kritisch oog, vervuld met mededogen, liefde en fijngevoeligheid, waar ook de humoristische noot niet mist. Het zijn leuke stukjes, die niet zomaar impulsief werden neergepend, maar die ons op een andere, minder conventionele wijze naar zaken en mensen die kijken. Dit boek is een genot, een plezier, een provocatie tot nadenken en eens anders te gaan kijken naar de evidenties, of misschien net zaken te zien die we door gewenning of onwetendheid niet (meer) zien. Het is een oog dat we vaak missen in onze ziel en op onze aangezicht. Het is een bundel om de vingers van af te likken, en waar we steeds weer doorheen de tientallen teksten kunnen genieten van kennismaking met een minder belicht beeld van een realiteit die ons omringt. Een aanrader, voor wie graag een kort stukje voor het slapengaan wil lezen, toch meerwaarde wil opdoen en open staat om eens op een andere manier naar de wereld te kijken.

Extra informatie

Over alles en voor iedereen

Recensie

Sinds 2000 reageert Christophe Van Gerrewey al schrijvend op wat hij leest, ziet en hoort. In honderden kritieken, essays en recensies heeft hij naar woorden gezocht om uit te drukken wat iemand kan voelen, denken, hopen en vrezen. Hij schreef scherpe, eerlijke en vaak humoristische teksten over het werk van anderen schrijvers en kunstenaars, maar ook architecten, filosofen, politici, acteurs, sportlui en hoofdredacteuren.Over alles en voor iedereen is een selectie van vijfenveertig levendige en vaak verrassende stukken. Centraal staat telkens één persoon, van Theodor Adorno over Griet Op de Beeck, Michael Jordan en Luc Tuymans tot Bart De Wever. Door op een toegankelijke maar diepgaande manier over deze zeer verschillende figuren te schrijven, en vooral door hun bezigheden te interpreteren, dringt Van Gerrewey door tot de essentiële betekenis van hun daden. Zo groeit deze selectie uit tot een boek dat over alles gaat, en dat gericht is tot iedereen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.