Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Is het werkelijk?

verkenningen van dichters

Is het werkelijk? - Dirk Kroon - ISBN: 9789491034541
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (22-05-2015)
Genre: Literaire essays
Boekenliefde.nl:
Is het werkelijk? op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving


Dichter Dirk Kroon (*1946) die bij uitgeverij Liverse zijn jongste poëzie publiceerde (Bijna oud, gedichten van een babyboomer, 2011 en Dagelijks despoot, de jaren van een babyboomer, 2013), heeft voor tijdschriften als Achterbergkroniek, Bzzlletin, Ons erfdeel, De parelduiker en Poëziekrant tal van artikelen over poëzie geschreven. Daarbij bleek keer op keer zijn voorkeur voor dichters voor wie 'de werkelijkheid' complexer is dan de zintuiglijk waarneembare realiteit. Dichters die een andere werkelijkheid verkennen en streven naar eenheidsbeleving. Hun werk is vaak een zoektocht en hun bevindingen zijn bij herhaling weergaloos.

Is het werkelijk? bevat een ruime keus aan essays over dergelijke dichters. Daarbij staat niet de volledigheid maar de essentie centraal. Analyse, kenschets en introductie geven inzicht in werk van Gerrit Achterberg tot Ellen Warmond. Zo komt opmerkelijke poëzie van Maurits Mok en M. Vasalis uitvoerig aan bod. Belangrijk in deze bundel zijn ook een bijzondere interpretatie van de Cheops J.H. Leopold en Ida Gerhardts reactie hierop, plus een overzicht van werk en leven van Kroons leermeester Victor E. van Vriesland.

Details

Titel: Is het werkelijk?
auteur: Dirk Kroon
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 364
Uitgever: Liverse, Uitgeverij
Publicatiedatum: 22-05-2015
NUR: Literaire essays
Afmetingen: 210 x 148 x 22
Gewicht: 531 gr
ISBN/ISBN13: 9789491034541
Intern nummer: 29956633

Extra informatie

Is het werkelijk?

Recensie

Dichter Dirk Kroon (*1946) die bij uitgeverij Liverse zijn jongste poëzie publiceerde (Bijna oud, gedichten van een babyboomer, 2011 en Dagelijks despoot, de jaren van een babyboomer, 2013), heeft voor tijdschriften als Achterbergkroniek, Bzzlletin, Ons erfdeel, De parelduiker en Poëziekrant tal van artikelen over poëzie geschreven. Daarbij bleek keer op keer zijn voorkeur voor dichters voor wie 'de werkelijkheid' complexer is dan de zintuiglijk waarneembare realiteit. Dichters die een andere werkelijkheid verkennen en streven naar eenheidsbeleving. Hun werk is vaak een zoektocht en hun bevindingen zijn bij herhaling weergaloos. Is het werkelijk? bevat een ruime keus aan essays over dergelijke dichters. Daarbij staat niet de volledigheid maar de essentie centraal. Analyse, kenschets en introductie geven inzicht in werk van Gerrit Achterberg tot Ellen Warmond. Zo komt opmerkelijke poëzie van Maurits Mok en M. Vasalis uitvoerig aan bod. Belangrijk in deze bundel zijn ook een bijzondere interpretatie van de Cheops J.H. Leopold en Ida Gerhardts reactie hierop, plus een overzicht van werk en leven van Kroons leermeester Victor E. van Vriesland.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.