Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een makelaar in Pruisen

verhalen en essays

Een makelaar in Pruisen - Nicole Montagne - ISBN: 9789460041457
Prijs: € 19,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (25-10-2013)
Genre: Literaire essays
Boekenliefde.nl:
Een makelaar in Pruisen op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Anders kijken naar kunst en naar foto's. Een andere blik op de schijnbaar zo vertrouwde omgeving. Nicole Montagne observeert de wereld in Een makelaar in Pruisen met een prikkelende opmerkzaamheid. Er is veel meer dan we denken te zien. In haar verhalen en essays reist ze naar voormalig Tsjecho-Slowakije of is ze op zoek naar een huis in het vroegere Pruisen. Daarbij passeren tal van personages de revue: flaneurs, psychogeografen en matrozen, een voormalige Miss Universe en een op de tafel dansende dochter van Brezjnev, virtuoze meesterdrukkers uit Praag, (de blote billen van) Simone de Beauvoir en heel veel Rotterdammers. Het vorige boek van Nicole Montagne, De neef van Delvaux, werd genomineerd voor de KANTL Essayprijs 2006 en de Jan Hanlo Essayprijs 2007. Volgens het juryrapport van de Jan Hanlo Essayprijs 'is het meest werkzame ingrediënt in deze essays, datgene waardoor ze zo memorabel uitpakken, Nicole Montagnes verbluffende manier van observeren en formuleren, en de interactie tussen die twee processen'.

Nicole Montagne (1961) is grafica en schrijfster. Haar beeldend werk was te zien op tentoonstellingen in binnen- en buitenland en is opgenomen in diverse collecties. Eerder publiceerde ze bij Vantilt De neef van Delvaux.

Details

Titel: Een makelaar in Pruisen
auteur: Nicole Montagne
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 192
Uitgever: Vantilt, Uitgeverij
Publicatiedatum: 25-10-2013
NUR: Literaire essays
Gewicht: 291 gr
ISBN/ISBN13: 9789460041457
Intern nummer: 24712003

Extra informatie

Een makelaar in Pruisen

Recensie

Anders kijken naar kunst en naar foto's. Een andere blik op de schijnbaar zo vertrouwde omgeving. Nicole Montagne observeert de wereld in Een makelaar in Pruisen met een prikkelende opmerkzaamheid. Er is veel meer dan we denken te zien. In haar verhalen en essays reist ze naar voormalig Tsjecho-Slowakije of is ze op zoek naar een huis in het vroegere Pruisen. Daarbij passeren tal van personages de revue: flaneurs, psychogeografen en matrozen, een voormalige Miss Universe en een op de tafel dansende dochter van Brezjnev, virtuoze meesterdrukkers uit Praag, (de blote billen van) Simone de Beauvoir en heel veel Rotterdammers. Het vorige boek van Nicole Montagne, De neef van Delvaux, werd genomineerd voor de KANTL Essayprijs 2006 en de Jan Hanlo Essayprijs 2007. Volgens het juryrapport van de Jan Hanlo Essayprijs 'is het meest werkzame ingrediënt in deze essays, datgene waardoor ze zo memorabel uitpakken, Nicole Montagnes verbluffende manier van observeren en formuleren, en de interactie tussen die twee processen'. Nicole Montagne (1961) is grafica en schrijfster. Haar beeldend werk was te zien op tentoonstellingen in binnen- en buitenland en is opgenomen in diverse collecties. Eerder publiceerde ze bij Vantilt De neef van Delvaux.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.