Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De ziel onder de arm

over aandachtig leven

De ziel onder de arm - Desanne van Brederode - ISBN: 9789021441870
Prijs: € 20,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (28-12-2012)
Genre: Literaire essays
Boekenliefde.nl:
De ziel onder de arm op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Désanne van Brederode, schrijfster en filosofe, is een veel gevraagd spreker. Zowel haar televisieoptredens in Buitenhof en De Wereld Draait Door als haar lezingen en opiniestukken getuigen van een onafhankelijke wijze van denken. De bereidheid eigen opvattingen kritisch te toetsen staat bij haar voorop.
De ziel onder de arm bevat aanstekelijke gedachten over onderwerpen als geloof, vrijheid, creativiteit en verdieping. Van Brederode laat zien dat we weliswaar vaak met onze ziel onder de arm lopen, maar dat dat juist een groot goed kan zijn. Zekerheden en onwrikbare meningen: waar brengen die ons eigenlijk? In krachtige en elegante bewoordingen breekt Van Brederode een lans voor wat zij graag `wankelmoed noemt: een open, ontvankelijke manier van in het leven staan.

Details

Titel: De ziel onder de arm
auteur: Desanne van Brederode
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 28-12-2012
NUR: Literaire essays
Afmetingen: 215 x 134 x 24
Gewicht: 347 gr
ISBN/ISBN13: 9789021441870
Intern nummer: 23447816

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 03-04-2013   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een boek dat aanstekelijk werkt, want dit boek brengt inzichten in een aantal fenomenen die ons eigen leven ook wel kleuren, maar die vaak niet onderscheiden worden. Deze auteur slaagt erin om ons even aan het denken te zetten over tal van onderwerpen van ons leven en onze maatschappij. Denken, omdat we niet zomaar alles voor waar moeten aannemen, maar ook de eigen mening dient op tijd wel eens in vraag te worden gesteld. Een juiste balans vinden tussen de eigen inzichten en overtuigingen, maar dan ook met de nodige openheid voor andere invalshoeken en een relativeringszin die je dan ook niet enkel in gedachte moet koesteren, maar toepassen. Het is een filosofisch boekje dat je met plezier leest, wat al niet evident is, maar ook tot nadenken zal aansporen over tal van gegevens en technieken van denken en reageren. Het is niet direct een boek dat je concreet zal toepassen, maar wel eentje om te koesteren in de zin dat het toch wel een impact en manier van indruk zal nalaten op je eigen denken en handelen. Eens iets anders dan anders.

Extra informatie

De ziel onder de arm

Recensie

Désanne van Brederode, schrijfster en filosofe, is een veel gevraagd spreker. Zowel haar televisieoptredens in Buitenhof en De Wereld Draait Door als haar lezingen en opiniestukken getuigen van een onafhankelijke wijze van denken. De bereidheid eigen opvattingen kritisch te toetsen staat bij haar voorop. De ziel onder de arm bevat aanstekelijke gedachten over onderwerpen als geloof, vrijheid, creativiteit en verdieping. Van Brederode laat zien dat we weliswaar vaak met onze ziel onder de arm lopen, maar dat dat juist een groot goed kan zijn. Zekerheden en onwrikbare meningen: waar brengen die ons eigenlijk? In krachtige en elegante bewoordingen breekt Van Brederode een lans voor wat zij graag `wankelmoed noemt: een open, ontvankelijke manier van in het leven staan.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.