Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het groot bescheurboek

Het groot bescheurboek - Wim de Bie; Kees van Kooten - ISBN: 9789076168623
Prijs: € 24,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (31-10-2013)
Genre: Humor
Boekenliefde.nl:
Het groot bescheurboek op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In de jungle van jaarlijkse scheurkalenders die er vandaag de dag te krijgen zijn, denken vele scheurders nog altijd met weemoed terug aan de jaren zeventig en tachtig, toen de moeder aller kalenders jaarlijks in hoge oplagen (190.000 exemplaren) van de persen rolde.
Kees van Kooten en Wim de Bie stelden van 1973 tot 1986 de Bescheurkalender samen. Toen daar na 14 jaar een einde aan kwam, kon men zich nog eenmaal verheugen in Het Groot Bescheurboek, een bloemlezing van de allerbeste dagen uit de kalenders. Het kreeg met zijn 1,3 kilo al snel de bijnaam 'het postcode boek van de humor'.

Maar daarna hield het toch echt op. Tot nu. Nog éénmaal, nu echt voor de laatste keer, herdrukken we ongezien en ongewijzigd dit boek om heimwee van te krijgen. Niet in de laatste plaats naar de satire van Van Kooten en De Bie, die met hun kijk op de destijds actuele zaken misschien wel een beter tijdsbeeld schetsen dan welke cultureel historicus dan ook ooit zou kunnen.

Facsimile heruitgave.

Details

Titel: Het groot bescheurboek
auteur: Wim de Bie; Kees van Kooten
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Harmonie, Uitgeverij De
Publicatiedatum: 31-10-2013
NUR: Humor
Gewicht: 1232 gr
ISBN/ISBN13: 9789076168623
Intern nummer: 24755211

Extra informatie

Het Groot Bescheurboek

Recensie

In de jungle van jaarlijkse scheurkalenders die er vandaag de dag te krijgen zijn, denken vele scheurders nog altijd met weemoed terug aan de jaren zeventig en tachtig, toen de moeder aller kalenders jaarlijks in hoge oplagen (190.000 exemplaren) van de persen rolde. Kees van Kooten en Wim de Bie stelden van 1973 tot 1986 de Bescheurkalender samen. Toen daar na 14 jaar een einde aan kwam, kon men zich nog eenmaal verheugen in Het Groot Bescheurboek, een bloemlezing van de allerbeste dagen uit de kalenders. Het kreeg met zijn 1,3 kilo al snel de bijnaam 'het postcode boek van de humor'. Maar daarna hield het toch echt op. Tot nu. Nog éénmaal, nu echt voor de laatste keer, herdrukken we ongezien en ongewijzigd dit boek om heimwee van te krijgen. Niet in de laatste plaats naar de satire van Van Kooten en De Bie, die met hun kijk op de destijds actuele zaken misschien wel een beter tijdsbeeld schetsen dan welke cultureel historicus dan ook ooit zou kunnen. Facsimile heruitgave.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.