Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Binnen kijken

Binnen kijken - Elke Olthuis - ISBN: 9789055993079
Prijs: € 14,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Uitverkocht (niet meer te bestellen)
Bindwijze: Boek, Gebonden (24-12-2014)
Genre: Gedichten (populair)
Boekenliefde.nl:
Binnen kijken op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

"Het is allemaal niet ingewikkeld. Ik ben chronisch ziek en jij niet. Of misschien ook wel. Eigenlijk maakt het niks uit. We zijn wie we zijn.
Dit is denk ik de belangrijkste les die ik heb geleerd. Op mijn 23e was ik klaar om mijn twee bachelors af te ronden, landskampioen te worden met het hockeyteam wat ik coachte en had ik de liefde gevonden waar ik al heel lang naar op zoek was. De diploma's heb ik op zak, de titel ook en ben ik nog steeds samen met mijn liefde.

Dit is wat de buitenwereld ziet. Zo is het uiteindelijke niet helemaal gegaan. Ik heb namelijk chronische Neuro-Borrelia. In de volksmond de chronische ziekte van Lyme. En dat is niet leuk. Alles wat ik had bedacht voor mijn toekomst toen ik 23 was heb ik los moeten laten. Een hel in het begin, maar uiteindelijk het grootste geschenk wat ik ooit had kunnen krijgen.
Het leven gaat nooit zoals je het in je hoofd hebt en dat is oké. Het leven is zwaar, maar ook geweldig en mooi. En ondanks al mijn tegenslagen, heb ik ook ontzettend veel bereikt. Je leven stopt niet als je ziek wordt. Je leven verandert.
Met deze gedichtenbundel geef ik u een kijkje in de gangen van mijn geest. Dat ten eerste. Maar veel belangrijker, ik hoop dat ik u ook een kijkje geef in de gangen van uw geest. Naar binnen kijken is het moeilijkste en het mooiste wat het is. Net als het leven. "

Details

Titel: Binnen kijken
auteur: Elke Olthuis
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 80
Uitgever: GVMedia, Stichting
Publicatiedatum: 24-12-2014
NUR: Gedichten (populair)
Afmetingen: 188 x 125 x 5
Gewicht: 159 gr
ISBN/ISBN13: 9789055993079
Intern nummer: 27714471

Biografie (woord)

Elke Olthuis (1988) werd geboren in Heemskerk. Nadat zij verhuisde naar Den Haag op haar vijfde, vervolgde zij haar schooltijd in de Hofstad. In 2007 ronde zij het Gymnasium af en verhuisde zij naar Amsterdam, waar zij begon aan de studie Europese Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Dit was niet genoeg, dus in 2009 startte zij met haar tweede studie, Rechtsgeleerdheid, ook aan de Universiteit van Amsterdam. Beide studies rondde zij af in 2013. In dat zelfde jaar begon zij, aan de Universiteit Leiden, aan haar master Encyclopedie en Filosofie van het Recht. In 2012 kreeg zij de neurologische vorm van de chronische ziekte van Lyme. Sindsdien gaat zij elke dag de strijd aan met haar ziekte. Zo startte zij eind 2013 de stichting Why not? om geld in te zamelen voor de Nederlandse Vereniging van Lymepatiënten en om aandacht te vragen voor de ziekte van Lyme.

Extra informatie

Naar binnen kijken

Recensie

"Het is allemaal niet ingewikkeld. Ik ben chronisch ziek en jij niet. Of misschien ook wel. Eigenlijk maakt het niks uit. We zijn wie we zijn. Dit is denk ik de belangrijkste les die ik heb geleerd. Op mijn 23e was ik klaar om mijn twee bachelors af te ronden, landskampioen te worden met het hockeyteam wat ik coachte en had ik de liefde gevonden waar ik al heel lang naar op zoek was. De diploma's heb ik op zak, de titel ook en ben ik nog steeds samen met mijn liefde. Dit is wat de buitenwereld ziet. Zo is het uiteindelijke niet helemaal gegaan. Ik heb namelijk chronische Neuro-Borrelia. In de volksmond de chronische ziekte van Lyme. En dat is niet leuk. Alles wat ik had bedacht voor mijn toekomst toen ik 23 was heb ik los moeten laten. Een hel in het begin, maar uiteindelijk het grootste geschenk wat ik ooit had kunnen krijgen. Het leven gaat nooit zoals je het in je hoofd hebt en dat is oké. Het leven is zwaar, maar ook geweldig en mooi. En ondanks al mijn tegenslagen, heb ik ook ontzettend veel bereikt. Je leven stopt niet als je ziek wordt. Je leven verandert. Met deze gedichtenbundel geef ik u een kijkje in de gangen van mijn geest. Dat ten eerste. Maar veel belangrijker, ik hoop dat ik u ook een kijkje geef in de gangen van uw geest. Naar binnen kijken is het moeilijkste en het mooiste wat het is. Net als het leven. "

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.