Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Een waanzinnig gaaf land

Een waanzinnig gaaf land - Bas Heijne - ISBN: 9789044629552
Prijs: € 10,00
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (16-12-2016)
Genre: Gebundelde columns en interviews
Boekenliefde.nl:
Een waanzinnig gaaf land op boekenliefde.nl
Add to cart

Details

Titel: Een waanzinnig gaaf land
auteur: Bas Heijne
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 200
Uitgever: Prometheus
Publicatiedatum: 16-12-2016
NUR: Gebundelde columns en interviews
Gewicht: 326 gr
ISBN/ISBN13: 9789044629552
Intern nummer: 30691133

Recensie

'We hebben gewoon een waanzinnig gaaf land' - Mark Rutte, 2015

Voor veel lezers is de wekelijkse column van Bas Heijne in NRC Handelsblad een ijkpunt. Als geen ander neemt hij de temperatuur van de tijd op. In een scherpe, heldere stijl kijkt hij achter de actualiteit. De waan van de dag krijgt bij hem geen kans.
In Een waanzinnig gaaf land ontziet hij niets en niemand. De visieloze visie van Mark Rutte, de leugen van de participatiesamenleving, de zonnekoningen van de semipublieke sector, het 'goed werkgeverschap' van de bankensector, het politiek cabaret van Geert Wilders, de zielloze haalbaarheidspolitiek van PvdA, het Fyra-debacle, de burgeroorlog om Zwarte Piet, de doofpotcultuur in bestuurlijk Nederland. Of het nu om grote of kleine zaken gaat, steeds weer slaagt Heijne erin een vinger achter het nieuws te krijgen en grote, onderliggende thema's in kaart te brengen. Wat zijn we elkaar verschuldigd? En wat is een goede samenleving? Is Nederland echt 'een waanzinnig gaaf land'?
Bas Heijne is schrijver, essayist en vertaler. Hij publiceerde twee romans, verschillende verhalenbundels en een groot aantal essays, waaronder Onredelijkheid (2007) en Moeten wij van elkaar houden (2011). Wekelijks schrijft hij voor NRC Handelsblad een veelbesproken column. Eind 2013 hield Bas Heijne de spraakmakende Huizinga-lezing De betovering van de wereld.

'De beste in zijn vak.' Vrij Nederland

'De scherpste pen van NRC Handelsblad zoekt constant naar ongerijmdheden in het debat, geeft links zowel als rechts ervan langs, maar kan ook binnen één stukje een schakering aan nuances toveren zonder ooit grijs te worden.' De Standaard

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen