Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Over verhalen uit de Camera obscura van Hildebrand

Over verhalen uit de Camera obscura van Hildebrand - Peter van Zonneveld - ISBN: 9789047617549
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (13-09-2014)
Genre: Bloemlezingen
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Op 13 september 2014 is het tweehonderd jaar geleden dat Nicolaas Beets (pseudoniem Hildebrand) werd geboren. Zijn Camera obscura geldt nog steeds als een van de hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur van de negentiende eeuw. Het boek is bovendien geschreven in voortreffelijk Nederlands. Met humor, goedmoedige spot, rake formuleringen en onderkoelde ironie wordt de burgerlijke samenleving van die dagen op de hak genomen. Daarom verschijnt in dit jubeljaar deze handzame editie: Verhalen uit Camera obscura, voorgelezen door Cees van Ede. Het begeleidende boek is geschreven door Peter van Zonneveld, als neerlandicus verbonden aan de Leidse universiteit. In 2013 verscheen zijn inmiddels bekroonde biografie van Willem Bilderdijk De gefnuikte arend (met Rick Honings). Samen met Bert Paasman stelde hij de bloemlezing Album van de Indische poëzie samen (2014).

Details

Titel: Over verhalen uit de Camera obscura van Hildebrand
auteur: Peter van Zonneveld
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Rubinstein Publishing BV
Publicatiedatum: 13-09-2014
NUR: Bloemlezingen
Afmetingen: 195 x 141 x 20
Gewicht: 344 gr
ISBN/ISBN13: 9789047617549
Intern nummer: 27319011

Biografie (woord)

Peter van Zonneveld is als neerlandicus verbonden aan Universiteit Leiden. In 2013 verscheen zijn bekroonde biografie van Willem Bilderdijk De gefnuikte arend (met Rick Honings). Samen met Bert Paasman stelde Van Zonneveld de bloemlezing Album van de Indische poëzie samen (2014).

Extra informatie

200 jaar geleden geboortejaar Hildebrand

Recensie

In 2014 was het tweehonderd jaar geleden dat Nicolaas Beets (pseudoniem Hildebrand) werd geboren. Zijn Camera Obscura geldt nog steeds als een van de hoogtepunten uit de Nederlandse literatuur van de negentiende eeuw. Het boek is bovendien geschreven in voortreffelijk Nederlands. Met humor, goedmoedige spot, rake formuleringen en onderkoelde ironie wordt de burgerlijke samenleving van die dagen op de hak genomen. Peter van Zonneveld is als neerlandicus verbonden aan Universiteit Leiden. In 2013 verscheen zijn bekroonde biografie van Willem Bilderdijk De gefnuikte arend (met Rick Honings). Samen met Bert Paasman stelde Van Zonneveld de bloemlezing Album van de Indische poëzie samen (2014). Cees van Ede bedacht het concept Het Uur van de Wolf (nps) en was twaalf jaar lang de eindredacteur en de stem van deze culturele programmaserie. Voor die tijd maakte hij televisieportretten van persoonlijkheden uit de theater- en filmwereld. Eerder las Van Ede onder meer de luisterboeken Norwegian Wood en Na de aardbeving van Haruki Murakami voor.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.