Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

PARELDUIKER 2014/3 Tip Marugg e.a.

PARELDUIKER 2014/3 Tip Marugg e.a. - ISBN: 9789059373853
Prijs: € 12,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (29-07-2014)
Genre: Biografieën literaire auteurs
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Recent doken enkele krantenartikelen van Tip Marugg (1923-2006) op. Ze zaten tussen honderden andere krantenknipsels verborgen in dozen die jarenlang door een particulier waren verzameld, daarna geschonken aan de bibliotheek van Curaçao en pas tien jaar later bekeken en beoordeeld - in elk geval te laat om nog in het Verzameld Werk (2009) opgenomen te worden. Het gaat om recensies van kunstexposities, concerten en lezingen, en een ingezonden brief, alle uit de jaren 1948-1950. De publicatie van deze teruggevonden 'vingeroefeningen' in het Nederlands - de voor Marugg vreemde taal - in dit nummer van De Parelduiker is een belangrijke aanvulling op het verzameld werk.

Verder in dit nummer:
Nick ter Wal over een nooit gepubliceerde foto van Ida Simons, pianiste en schrijfster van de onlangs herontdekte roman Een dwaze maagd
Jaap Cohen over H.U. (Ulli) d'Oliveira als redacteur van Tirade en het ontstaan van Merlyn
Lieneke Frerichs over de brieven van Herman Gorter aan zijn twee vriendinnen, Ada Prins en Jenne Clinge Doorenbos
Marco Entrop over een pastiche van Theo van Doesburg op Israël Querido
Hans Olink bericht vanuit Berlijn over de boekverbranding in Duitsland van 1933 en welke Nederlandse boeken daarbij in de vlammen verdwenen
Jan Paul Hinrichs vervolgt zijn nieuwe serie 'Schoon & haaks' met signaleringen van recent verschenen marginale uitgaven.

Details

Titel: PARELDUIKER 2014/3 Tip Marugg e.a.
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Lubberhuizen, Uitgeverij Bas
Publicatiedatum: 29-07-2014
NUR: Biografieën literaire auteurs
Gewicht: 159 gr
ISBN/ISBN13: 9789059373853
Intern nummer: 26057989

Extra informatie

De Parelduiker 2014/3. Tip Marugg, Ida Simons, Herman Gorter, Theo van Doesburg e.a.

Recensie

Recent doken enkele krantenartikelen van Tip Marugg (1923-2006) op. Ze zaten tussen honderden andere krantenknipsels verborgen in dozen die jarenlang door een particulier waren verzameld, daarna geschonken aan de bibliotheek van Curaçao en pas tien jaar later bekeken en beoordeeld - in elk geval te laat om nog in het Verzameld Werk (2009) opgenomen te worden. Het gaat om recensies van kunstexposities, concerten en lezingen, en een ingezonden brief, alle uit de jaren 1948-1950. De publicatie van deze teruggevonden 'vingeroefeningen' in het Nederlands - de voor Marugg vreemde taal - in dit nummer van De Parelduiker is een belangrijke aanvulling op het verzameld werk. Verder in dit nummer: Nick ter Wal over een nooit gepubliceerde foto van Ida Simons, pianiste en schrijfster van de onlangs herontdekte roman Een dwaze maagd Jaap Cohen over H.U. (Ulli) d'Oliveira als redacteur van Tirade en het ontstaan van Merlyn Lieneke Frerichs over de brieven van Herman Gorter aan zijn twee vriendinnen, Ada Prins en Jenne Clinge Doorenbos Marco Entrop over een pastiche van Theo van Doesburg op Israël Querido Hans Olink bericht vanuit Berlijn over de boekverbranding in Duitsland van 1933 en welke Nederlandse boeken daarbij in de vlammen verdwenen Jan Paul Hinrichs vervolgt zijn nieuwe serie 'Schoon & haaks' met signaleringen van recent verschenen marginale uitgaven.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.