Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het litteken van de dood

de biografie van Jan Wolkers

Het litteken van de dood - Onno Blom - ISBN: 9789023456568
Prijs: € 139,99
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Gebonden (19-10-2017)
Genre: Biografieën literaire auteurs
Boekenliefde.nl:
Het litteken van de dood op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest, bloeide op in Amsterdam, en vond harmonie op Texel.

Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit. Wolkers werd opgeleid als beeldhouwer. Hij maakte vele beelden in brons en glas, en liet een schitterend oeuvre van kleurrijke schilderijen na. Zoals hij beeldhouwde met woorden, zo schreef hij met verf.

Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers’ biografie. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.

Naast de toegankelijke ‘volkseditie’ verschijnt een luxe editie in cassette, met daarin de biografie in een gebonden uitgave, een gebonden beeldboek met leven en werk van Jan Wolkers aan de hand van foto’s, portretten, kunstwerken en egodocumenten, en een facsimiledruk van een zelfportret van Jan Wolkers uit 1945. Deze luxe editie verschijnt in een eenmalige oplage van 2000 exemplaren, wordt genummerd en voorzien van de handtekeningstempel van Wolkers.

Details

Titel: Het litteken van de dood
auteur: Onno Blom
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 19-10-2017
NUR: Biografieën literaire auteurs
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 2477 gr
ISBN/ISBN13: 9789023456568
Intern nummer: 39547807

Recensie

Naast de toegankelijke 'volkseditie' verschijnt een luxe editie in cassette, met daarin de biografie in een gebonden uitgave, een gebonden beeldboek met leven en werk van Jan Wolkers aan de hand van foto's, portretten, kunstwerken en egodocumenten, en een facsimiledruk van een zelfportret van Jan Wolkers uit 1945.
Deze luxe editie verschijnt in een eenmalige oplage van 2000 exemplaren, wordt genummerd en voorzien van de handtekeningstempel van Wolkers.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen