Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De mislukkingskunstenaar

Willem Frederik Hermans biografie deel 1 (1921-1952)

De mislukkingskunstenaar - Willem Otterspeer - ISBN: 9789023476610
Prijs: € 49,90
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (26-11-2013)
Genre: Biografieën literaire auteurs
Boekenliefde.nl:
De mislukkingskunstenaar op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Hoewel hij zei weinig fiducie te hebben in de biografie, besefte Willem Frederik Hermans heel goed dat ook zijn eigen leven onderwerp zou worden van studie. Mede daarom legde hij een immens archief aan, waarin hij alles bewaarde over wat hij schreef, las, zag en meemaakte. Biograaf Willem Otterspeer heeft zich op meticuleuze wijze door dat archief heen gewerkt teneinde het leven van een van onze grootste romanschrijvers te reconstrueren. In dit eerste deel voert Otterspeer zijn lezers langs de belangrijkste episoden uit de eerste helft van Hermans’ leven: zijn vroege jeugd, zijn schooltijd, de oorlog, de eerste schreden in de literatuur, zijn liefdesleven, zijn reizen naar Canada, Spanje en Parijs. Behalve een nauwgezette voorstelling van een leven, biedt De mislukkingskunstenaar ook een nieuwe en belangwekkende visie op deze schrijver. Een schrijver die gevangen zat in zijn eigen ambitie om ‘alles’ tot stand te brengen. Een schrijver die gedoemd was onder die ambitie te bezwijken. Een schrijver, voor wie de mislukking het belangrijkste motief van zijn leven en werken werd.

Willem Otterspeer (1950) is hoogleraar geschiedenis aan de universiteit van Leiden. In 2005 publiceerde hij het derde deel van Groepsportret met dame, een studie naar de geschiedenis van de Leidse universiteit. Hij schreef eerder Bolland, de veelgeprezen biografie van de hoogleraar G.J.P.J. Bolland, waarvoor hij de Eureka-prijs en de Biografie-prijs ontving. Momenteel werkt hij aan de biografie van Willem Frederik Hermans. Ook bezorgde hij samen met Nop Maas de uitgave van de correspondentie tussen Hermans en Reve, Verscheur deze brief. Ik vertel veel te veel (2007).

Details

Titel: De mislukkingskunstenaar
auteur: Willem Otterspeer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 800
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 26-11-2013
NUR: Biografieën literaire auteurs
Gewicht: 1175 gr
ISBN/ISBN13: 9789023476610
Intern nummer: 24339360

Extra informatie

De mislukkingskunstenaar

Recensie

Hoewel hij zei weinig fiducie te hebben in de biografie, besefte Willem Frederik Hermans heel goed dat ook zijn eigen leven onderwerp zou worden van studie. Mede daarom legde hij een immens archief aan, waarin hij alles bewaarde over wat hij schreef, las, zag en meemaakte. Biograaf Willem Otterspeer heeft zich op meticuleuze wijze door dat archief heen gewerkt teneinde het leven van een van onze grootste romanschrijvers te reconstrueren. In dit eerste deel voert Otterspeer zijn lezers langs de belangrijkste episoden uit de eerste helft van Hermans leven: zijn vroege jeugd, zijn schooltijd, de oorlog, de eerste schreden in de literatuur, zijn liefdesleven, zijn reizen naar Canada, Spanje en Parijs. Behalve een nauwgezette voorstelling van een leven, biedt De mislukkingskunstenaar ook een nieuwe en belangwekkende visie op deze schrijver. Een schrijver die gevangen zat in zijn eigen ambitie om `alles tot stand te brengen. Een schrijver die gedoemd was onder die ambitie te bezwijken. Een schrijver, voor wie de mislukking het belangrijkste motief van zijn leven en werken werd.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen