Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Bleib gesund!

brieven

Bleib gesund! - Heere Heeresma - ISBN: 9789029504720
Prijs: € 25,99
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (01-12-2015)
Genre: Biografieën literaire auteurs
Boekenliefde.nl:
Bleib gesund! op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Lief en leed van een epistolaire grootmeester

Al tijdens zijn leven waren er plannen om de correspondentie van Heeresma uit te geven. Zijn epistels waren bij vriend en vijand – en vijanden had hij – befaamd. Voor het eerst verschijnt er nu een bloemlezing die heel zijn leven beslaat. Hein Aalders, hoofdredacteur van De Parelduiker, presenteert een verzameling brieven die recht doet aan alle aspecten van zijn bestaan als internaatsjongen, dichter, vriend, familielid, Schriftkenner, beantwoorder van fanmail, minnaar, jager, ritselaar, boze buurman, querulant, familiehistoricus en last but not least schrijver.

Details

Titel: Bleib gesund!
auteur: Heere Heeresma
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 352
Uitgever: Singel Uitgeverijen
Publicatiedatum: 01-12-2015
NUR: Biografieën literaire auteurs
Gewicht: 459 gr
ISBN/ISBN13: 9789029504720
Intern nummer: 30640231

Extra informatie

Bleib gesund!

Recensie

Heere Heeresma geldt als een van de markantste Nederlandse schrijvers van na de oorlog. Hij groeide op in Amsterdam-Zuid als zoon van een onorthodoxe godsdienstonderwijzer en werd in de jaren zestig en zeventig bekend door romans als Een dagje naar het strand, Han de Wit gaat in ontwikkelingshulp en Zwaarmoedige verhalen voor bij de centrale verwarming. Van de deftige kringen en officiële instanties in de letteren hield hij zich verre. Voortdurend voer hij zijn eigen, grillige, vaak tegendraadse koers, laverend tussen schrijnend en hilarisch, maar altijd honderd procent Heeresma.
Al tijdens zijn leven waren er plannen om de correspondentie van Heeresma uit te geven. Zijn epistels waren bij vriend en vijand - en vijanden had hij - befaamd. Voor het eerst verschijnt er nu een bloemlezing die heel zijn leven beslaat. Hein Aalders, hoofdredacteur van De Parelduiker, presenteert een verzameling brieven die recht doet aan alle aspecten van Heeresma's bestaan als internaatsjongen, dichter, vriend, familielid, Schriftkenner, beantwoorder van fanmail, minnaar, jager, ritselaar, boze buurman, querulant, familiehistoricus en last but not least schrijver.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen