Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Met de camper naar Zuid-Frankrijk

wijnroute Elzas, Jura, Route Napoléon

Met de camper naar Zuid-Frankrijk - Mike Bisschops; Loes Bisschops-Veldman - ISBN: 9789491856136
Prijs: € 16,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (20-04-2016)
Genre: Reisgidsen Europa
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

Met deze reisgids rijd je met camper of caravan over de Wijnroute van de Elzas, door de Franse Jura en via de Route Napoléon naar de Middellandse Zee.

Details

Titel: Met de camper naar Zuid-Frankrijk
auteur: Mike Bisschops; Loes Bisschops-Veldman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Travelscript
Publicatiedatum: 20-04-2016
NUR: Reisgidsen Europa
Gewicht: 355 gr
ISBN/ISBN13: 9789491856136
Intern nummer: 33498481

Biografie (woord)

Mike Bisschops is voormalig hoofdredacteur van ANWB reisbladen Op Pad en REIZEN Magazine. Tot zijn pensionering in 2007 heeft hij een aardig stuk van de wereld gezien en daar talloze artikelen over geschreven. Sinds 2010 is hij met echtgenote Loes Bisschops veelvuldig onderweg met de camper in Europa. In eigen beheer geven ze een serie CamperRoutes uit die ze samen schrijven en redigeren.

Extra informatie

Met de Camper naar Zuid-Frankrijk Wijnroute Elzas, Jura en Route Napoléon Deze routegids beschrijft een reis van de Elzas in het noordoosten naar het startpunt van de Route Napoléon in Zuid-Frankrijk. Alle ingrediënten voor een mooie en interessante reis zijn hier aanwezig: lekker eten en drinken in de schilderachtige vakwerkstadjes van de Elzas, wandelingen in de Jura en heerlijk rijden over slingerende bergwegen in een spectaculair decor. De gids bevat een 1450 km lange vakantieroute die in ca. 3 weken kan worden afgelegd, maar ook in kortere delen kan worden gereden, van noord naar zuid of omgekeerd. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een overzicht van de route, met vermelding van de hoogtepunten onderweg en de overnachtingsmogelijkheden op camperplaatsen en campings. Deze route bestaat uit drie delen: * De Wijnroute van de Elzas, langs steden, dorpen en hun wijngaarden, waar de heerlijke Riesling, Pinot-Gris en Gewurztraminer worden verbouwd en kunnen worden geproefd. Een routedeel van ca. 275 km, voor een vakantie van 4 tot 7 dagen. * Een verbindingsroute door de Franche-Comté, met een bezoek aan de vestingstad Besançon en wandelingen in de Jura, de groenste natuurgebieden van Frankrijk. Een routedeel van ca. 410 km, voor een vakantie van 5 tot 7 dagen. * De 'Moeder aller vakantieroutes", de Route Napoléon, van Grenoble tot Golfe Juan. Een route van ca. 770 km, inclusief een aanloop door bergen van de Chartreuse en een extra lus langs de Gorges du Verdon, voor een onvergetelijke reis van 6 tot 14 dagen. Maatwerk voor een boeiende camperreis CamperRoutes worden letterlijk vanuit de camper geschreven. De auteurs, Mike en Loes Bisschops, hebben als toeristische redacteuren met jarenlange ervaring een scherp oog voor de details die een reis interessant en aangenaam kunnen maken. De routes worden met zorg voorbereid en onderweg fijn geslepen tot perfect passend maatwerk voor camperaars die veel willen zien en beleven. Alle CamperRoutegidsen zijn voorzien van: Overzichtelijke routekaartjes, bschrijvingen van camperplaatsen en campings, Praktische informatie voor onderweg, met aandacht voor eten en drinken. In de praktische reisinformatie staan adressen en openingstijden en prijsindicaties van beschreven bezienswaardigheden en GPS-codes van camperplaatsen en campings. Met de Camper naar Zuid-Frankrijk telt 156 pagina's met veel kleurenfoto's en routekaartjes voor delen van de route. Het uitklapbare omslag is voorzien van handige overzichtskaarten. Derde herziene druk april 2017.

Recensie

WIJNROUTE ELZAS, JURA EN ROUTE NAPOLÉON
Deze routegids beschrijft een reis van de Elzas in het noordoosten naar het startpunt van de Route Napoléon in Zuid-Frankrijk. Alle ingrediënten voor een mooie en interessante reis zijn hier aanwezig: lekker eten en drinken in de schilderachtige vakwerkstadjes van de Elzas, wandelingen in de Jura en heerlijk rijden over slingerende bergwegen in een spectaculair decor. De gids bevat een 1450 km lange vakantieroute die in ca. 3 weken kan worden afgelegd, maar ook in kortere delen kan worden gereden, van noord naar zuid of omgekeerd.
Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een overzicht van de route, met vermelding van de hoogtepunten onderweg en de overnachtingsmogelijkheden op camperplaatsen en campings.

Deze route bestaat uit drie delen:

* De Wijnroute van de Elzas, langs steden, dorpen en hun wijngaarden, waar de heerlijke Riesling, Pinot-Gris en Gewurztraminer worden verbouwd en kunnen worden geproefd.
Een routedeel van ca. 275 km, voor een vakantie van 4 tot 7 dagen.
Een verbindingsroute door de Franche-Comté, met een bezoek aan de vestingstad Besançon en wandelingen in de Jura, de groenste natuurgebieden van Frankrijk.
Een routedeel van ca. 410 km, voor een vakantie van 5 tot 7 dagen.
* De 'Moeder aller vakantieroutes", de Route Napoléon, van Grenoble tot Golfe Juan.
Een route van ca. 770 km, inclusief een aanloop door bergen van de Chartreuse en een extra lus langs de Gorges du Verdon, voor een onvergetelijke reis van 6 tot 14 dagen.

MAATWERK VOOR EEN BOEIENDE CAMPERREIS
CamperRoutes worden letterlijk vanuit de camper geschreven. De auteurs, Mike en Loes Bisschops, hebben als toeristische redacteuren met jarenlange ervaring een scherp oog voor de details die een reis interessant en aangenaam kunnen maken.
De routes worden met zorg voorbereid en onderweg fijn geslepen tot perfect passend maatwerk voor camperaars die veel willen zien en beleven.

KENMERKEN VAN CAMPERROUTES
Alle CamperRoutegidsen zijn voorzien van:
*Overzichtelijke routekaartjes
*Beschrijvingen van camperplaatsen en campings
*Praktische informatie voor onderweg, met aandacht voor eten en drinken
*Adressen en openingstijden en prijsindicaties van beschreven bezienswaardigheden
*GPS-codes van camperplaatsen en campings

MET DE CAMPER NAAR ZUID-FRANKRIJK telt 156 pagina's met veel kleurenfoto's en routekaartjes voor delen van de route. Het uitklapbare omslag is voorzien van handige overzichtskaarten.
Derde herziene druk april 2017.
Derde herziene druk augustus 2018.

Inhoudsopgave

Deel 1: de Wijnroute van de Elzas, van Marlenheim tot Eguisheim en verder door de Haute Saône tot Besançon Deel 2: door de wijnstreek van de Jura en via de watervallen van Hérisson en de Chartreuse naar Grenoble Deel 3: de Route Napoléon vanuit Grenoble naar Cannes, met extra rondritten bij Gap en de Gorges du Verdon Deel 4: overzicht van campings en camperplaatsen en praktische informatie

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen