Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

DUITSLAND - RONDJE BERLIJN

CamperRoute van 600 km door Thuringen en de Harz naar Berlijn

DUITSLAND - RONDJE BERLIJN - Loes Bisschops; Mike Bisschops - ISBN: 9789491856013
Prijs: € 5,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (22-07-2014)
Genre: Reisgidsen Europa
Boekenliefde.nl:
DUITSLAND - RONDJE BERLIJN op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

DUITSLAND
Rondje Berlijn

Lengte route 800 km
Heen- en terugreis ca. 900 km
Totaal ca. 1.700 km
Een reis van 2 tot 3 weken
Beschrijvingen van 8 campings en 4 camperplaatsen

De Camperroutegids 'Route naar Berlijn' volgt een spoor naar de Duitse hoofdstad, dat bol staat van de historie, maar beschrijft ook een aantal wandelmogelijkheden in de Harz, o.a. langs een historische spoorlijn, waar zwarte stoomlocomotieven dagelijks tegen de hoogste berg van de Harz oprijden in een zomer- of winterdienstregeling.

De route naar Berlijn in 't kort:
- Weimar de stad van Bach en Goethe;
- Wittenberg in Sachsen-Anhalt, waar Luther zijn stellingen aan de kerkdeur spijkerde;
- De Brocken in de Harz met de beroemde historische spoorlijn;
- Kunstenaarsstad Quedlinburg, waar de galeries zich aaneenrijgen;
- Een bezoek aan Sans Souci en de historische stad Potsdam;
- Tenslotte Berlijn de stad waar de holocaust op indrukwekkende wijze wordt herdacht en waar in een sober gebouw de opkomst en ondergang van het naziregime indringend in beeld wordt gebracht. Juist de zichtbaarheid van de belangrijkste gebeurtenissen van de twintigste eeuw (WO II en Koude Oorlog) maakt Berlijn tot een van de boeiendste hoofdsteden van Europa. Maar ook de moderne architectuur rond Potsdammer Platz, de nieuwe regeringsgebouwen langs de Spree en het imposante Hauptbahnhof maken Berlijn fascinerend. En zoals bij alle grote steden heeft ook Berlijn stadsdelen die trendy zijn, bijvoorbeeld Prenzlauerberg, klassieke en moderne musea en bruisende uitgaanscentra voor jong en oud. Kortom: Berlijn is trendy, interessant en hot en zal dat de komende jaren zeker blijven.

Rondje Berlijn bevat 64 pagina's en wordt uitgegeven in A5 formaat. De gids is in principe geschreven voor camperaars, maar ook caravanners kunnen met deze gids een heerlijke reis maken, alleen zijn de camperplaatsen dan niet bruikbaar.

Details

Titel: DUITSLAND - RONDJE BERLIJN
auteur: Loes Bisschops; Mike Bisschops
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 64
Uitgever: Travelscript
Publicatiedatum: 22-07-2014
NUR: Reisgidsen Europa
Afmetingen: 212 x 149 x 5
Gewicht: 137 gr
ISBN/ISBN13: 9789491856013
Intern nummer: 24870435

Extra informatie

CamperRoute Duitsland - Rondje Berlijn

Recensie

DUITSLAND Rondje Berlijn Lengte route 800 km Heen- en terugreis ca. 900 km Totaal ca. 1.700 km Een reis van 2 tot 3 weken Beschrijvingen van 8 campings en 4 camperplaatsen De Camperroutegids 'Route naar Berlijn' volgt een spoor naar de Duitse hoofdstad, dat bol staat van de historie, maar beschrijft ook een aantal wandelmogelijkheden in de Harz, o.a. langs een historische spoorlijn, waar zwarte stoomlocomotieven dagelijks tegen de hoogste berg van de Harz oprijden in een zomer- of winterdienstregeling. De route naar Berlijn in 't kort: - Weimar de stad van Bach en Goethe; - Wittenberg in Sachsen-Anhalt, waar Luther zijn stellingen aan de kerkdeur spijkerde; - De Brocken in de Harz met de beroemde historische spoorlijn; - Kunstenaarsstad Quedlinburg, waar de galeries zich aaneenrijgen; - Een bezoek aan Sans Souci en de historische stad Potsdam; - Tenslotte Berlijn de stad waar de holocaust op indrukwekkende wijze wordt herdacht en waar in een sober gebouw de opkomst en ondergang van het naziregime indringend in beeld wordt gebracht. Juist de zichtbaarheid van de belangrijkste gebeurtenissen van de twintigste eeuw (WO II en Koude Oorlog) maakt Berlijn tot een van de boeiendste hoofdsteden van Europa. Maar ook de moderne architectuur rond Potsdammer Platz, de nieuwe regeringsgebouwen langs de Spree en het imposante Hauptbahnhof maken Berlijn fascinerend. En zoals bij alle grote steden heeft ook Berlijn stadsdelen die trendy zijn, bijvoorbeeld Prenzlauerberg, klassieke en moderne musea en bruisende uitgaanscentra voor jong en oud. Kortom: Berlijn is trendy, interessant en hot en zal dat de komende jaren zeker blijven. Rondje Berlijn bevat 64 pagina's en wordt uitgegeven in A5 formaat. De gids is in principe geschreven voor camperaars, maar ook caravanners kunnen met deze gids een heerlijke reis maken, alleen zijn de camperplaatsen dan niet bruikbaar.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.