Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Albanie

Albanie - Hans van de Veen - ISBN: 9789068326925
Prijs: € 14,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (01-12-2010)
Genre: Reisgidsen Europa
Boekenliefde.nl:
Albanie op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Nauwelijks opgemerkt in het buitenland onderging Albanië de afgelopen jaren een opmerkelijke gedaanteverwisseling: van de ‘mislukte’ staat die het in de jaren negentig was tot een van de meer dynamische economieën van Europa. Na de lange periode van isolatie willen de Albanezen
niets liever dan weer bij de wereld horen. Om te beginnen bij de Europese Unie. De weg naar ‘Brussel’ is voor Albanië echter nog lang, en zal ook pijnlijk zijn.
De eisen die de EU stelt voor aansluiting vragen om een complete transformatie van de Albanese samenleving, economie en politiek. Dat is teveel gevraagd van degenen die nu nog grotendeels de macht in handen hebben; zij zijn te zeer verstrengeld met het besmette verleden en allerlei zakelijke netwerken. Maar een nieuwe generatie Albanezen kan die klus wel klaren: bij hen is het zelfvertrouwen teruggekeerd dat hun ouders waren kwijtgeraakt, zij geloven weer in hun land en hun eigen kracht.

Details

Titel: Albanie
auteur: Hans van de Veen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 130
Uitgever: Stichting LM Publishers
Publicatiedatum: 01-12-2010
NUR: Reisgidsen Europa
Collectie: Landenreeks
Gewicht: 285 gr
ISBN/ISBN13: 9789068326925
Intern nummer: 11039926

Extra informatie

Landenreeks Albanie

Recensie

In de Landenreeks geven bekende journalisten een toegankelijk beeld van waar het in een land nu werkelijk om draait. Grensverleggend en onmisbaar. Veel aandacht voor land, bevolking, politiek, economie, geschiedenis en cultuur. Hans van de Veen in eindredacteur van de Landenreeks. Als journalist, schrijvend voor onder andere IS, is hij gespecialiseerd in milieu- en ontwikkelingsproblematiek. Hij is co-auteur van 'Reizen met respect. Hoe vakantie helpt tegen armoede' (2008).

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.