Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Muziek in streektaal

lezingen van de zesde internationale streektaalconferentie op 23 september 2011 in Heerde

Muziek in streektaal - Henk Bloemhoff; Albert Bartelds; Gunther De Vogelaer - ISBN: 9789491065620
Prijs: € 15,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (01-05-2013)
Genre: Streektaal
Boekenliefde.nl:
Muziek in streektaal op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

`Op 23 september 2011 werd in Heerde (Oost-Veluwe) de zesde internationale
streektaalconferentie gehouden. Betrokkenen bij het streektaalbeleid, dialectliefhebbers, muzikanten en andere mensen uit de muziekwereld wisselden er met elkaar van gedachten over vragen als: Wat hebben Drentse blues, Hollandse schlagers en West-Vlaamse hiphop met elkaar gemeen? Zijn er trends en evoluties merkbaar in de plaats die streektaal inneemt in de muziek? Is een muziekbeleid binnen het streektaalbeleid mogelijk en is dat zinvol? En is er op de markt wel plaats voor muziek in de streektaal?
Deze bundel bevat de tot artikelen uitgeschreven presentaties. Drie artikelen behandelen de recente en minder recente geschiedenis van de streektaalmuziek in een bepaalde regio: Joop van den Bremen voor Nederland, Walter Evenepoel voor Vlaanderen en Beart Oosterhaven voor Friesland. Twee artikelen zijn van meer wetenschappelijke aard: Hanne Kloots en Tom Smits bieden een sociolinguïstisch perspectief op streektaalmuziek. Roeland van Hout vergelijkt dialect en muziek vanuit taalpsychologisch en evolutionair perspectief, en koppelt daaraan enkele beschouwingen over het taalbeleid. Het artikel van Bert Kamping ten slotte, beschrijft de taalbeleidspraktijk in Drenthe.
De internationale streektaalconferenties zijn bedoeld voor iedereen die het wel en wee van de streektalen en dialecten na aan het hart ligt, inclusief beleidsmakers,
onderzoekers, docenten en studenten. De organisatie is in handen van de Stichting Nederlandse Dialecten samen met Variaties vzw. Koepelorganisatie voor dialecten en oraal erfgoed in Vlaanderen.

Details

Titel: Muziek in streektaal
auteur: Henk Bloemhoff; Albert Bartelds; Gunther De Vogelaer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 80
Uitgever: Kleine Uil, Uitgeverij
Publicatiedatum: 01-05-2013
NUR: Streektaal
Afmetingen: 242 x 160 x 8
Gewicht: 183 gr
ISBN/ISBN13: 9789491065620
Intern nummer: 24339493

Extra informatie

Muziek in streektaal

Recensie

`Op 23 september 2011 werd in Heerde (Oost-Veluwe) de zesde internationale streektaalconferentie gehouden. Betrokkenen bij het streektaalbeleid, dialectliefhebbers, muzikanten en andere mensen uit de muziekwereld wisselden er met elkaar van gedachten over vragen als: Wat hebben Drentse blues, Hollandse schlagers en West-Vlaamse hiphop met elkaar gemeen? Zijn er trends en evoluties merkbaar in de plaats die streektaal inneemt in de muziek? Is een muziekbeleid binnen het streektaalbeleid mogelijk en is dat zinvol? En is er op de markt wel plaats voor muziek in de streektaal? Deze bundel bevat de tot artikelen uitgeschreven presentaties. Drie artikelen behandelen de recente en minder recente geschiedenis van de streektaalmuziek in een bepaalde regio: Joop van den Bremen voor Nederland, Walter Evenepoel voor Vlaanderen en Beart Oosterhaven voor Friesland. Twee artikelen zijn van meer wetenschappelijke aard: Hanne Kloots en Tom Smits bieden een sociolinguïstisch perspectief op streektaalmuziek. Roeland van Hout vergelijkt dialect en muziek vanuit taalpsychologisch en evolutionair perspectief, en koppelt daaraan enkele beschouwingen over het taalbeleid. Het artikel van Bert Kamping ten slotte, beschrijft de taalbeleidspraktijk in Drenthe. De internationale streektaalconferenties zijn bedoeld voor iedereen die het wel en wee van de streektalen en dialecten na aan het hart ligt, inclusief beleidsmakers, onderzoekers, docenten en studenten. De organisatie is in handen van de Stichting Nederlandse Dialecten samen met Variaties vzw. Koepelorganisatie voor dialecten en oraal erfgoed in Vlaanderen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.