Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

God's wijngaard in de West

jubileumboek bij vijftig Jaar Bisdom Willemstad; Een blik in de geschiedenis van de Katholieke Kerk in de Nederlandse Antillen en Aruba

God's wijngaard in de West - V. Marcha; Valdemar Marcha - ISBN: 9789066659285
Prijs: € 59,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (24-07-2009)
Genre: Gedenkboeken
Boekenliefde.nl:
God's wijngaard in de West op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

‘Vertrouwt, gaat in mijn wijngaard; werpt op mijn woord het net uit.’

De Nederlandse Provincie van de Paters Dominicanen gaf gehoor aan dit indringende verzoek van Paus Pius IX in 1868 en begon in 1870 aan de intensieve missionering op de eilanden van de Nederlandse Antillen en Aruba. In de periode van bijna 140 jaar die hierop volgde, hebben Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba ervaren hoe de Paters Dominicanen zich op ongelooflijke wijze inzetten voor de evangelisering van het volk en hoe zij de ontwikkeling van de lokale inwoners, met name de minstbedeelden, op krachtige en zeer georganiseerde wijze hebben bevorderd. De eerste acht Dominicaanse bisschoppen wisten vele congregaties en orden te overtuigen zich bij deze missie aan te sluiten. Ook zij stuurden talloze priesters en religieuzen, hun kennis en hun middelen naar ‘de West’.
Deze publicatie geeft een gedetailleerde schets van de Nederlandse missionering op deze eilanden vanaf de zeventiende eeuw. Van de ongeregelde missionering in het begin, tot de geregelde missionering, en daarna de intensieve missionering die met de komst van de Paters Dominicanen in 1870 werd ingeluid. Het verhaal wordt gebracht aan de hand van de originele verslagen van de verschillende orden en congregaties, geschreven in hun eigen stijl en tijdgeest. De religieuzen en paters vertellen zelf hoe zij ‘het Woord’ verkondigden en hoe de bouw van kloosters, kerken, scholen, ziekenhuizen, internaten, bejaardentehuizen, instellingen voor leprozen en psychiatrische patiënten plaatsvond. Een groots werk, gedaan door mensenhanden, enkel geïnspireerd vanuit een helende liefde voor de mensen in Gods wijngaard in de West.

Hard-cover uitgave op groot formaat met honderden foto's uit de geschiedenis

Details

Titel: God's wijngaard in de West
auteur: V. Marcha; Valdemar Marcha
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 712
Uitgever: SWP
Publicatiedatum: 24-07-2009
NUR: Gedenkboeken
Afmetingen: 286 x 211 x 48
Gewicht: 2594 gr
ISBN/ISBN13: 9789066659285
Intern nummer: 10698004

Extra informatie

God's wijngaard in de West

Recensie

¿Vertrouwt, gaat in mijn wijngaard; werpt op mijn woord het net uit.¿

De Nederlandse Provincie van de Paters Dominicanen gaf gehoor aan dit indringende verzoek van Paus Pius IX in 1868 en begon in 1870 aan de intensieve missionering op de eilanden van de Nederlandse Antillen en Aruba. In de periode van bijna 140 jaar die hierop volgde, hebben Curaçao, Aruba, Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba ervaren hoe de Paters Dominicanen zich op ongelooflijke wijze inzetten voor de evangelisering van het volk en hoe zij de ontwikkeling van de lokale inwoners, met name de minstbedeelden, op krachtige en zeer georganiseerde wijze hebben bevorderd. De eerste acht Dominicaanse bisschoppen wisten vele congregaties en orden te overtuigen zich bij deze missie aan te sluiten. Ook zij stuurden talloze priesters en religieuzen, hun kennis en hun middelen naar ¿de West¿.
Deze publicatie geeft een gedetailleerde schets van de Nederlandse missionering op deze eilanden vanaf de zeventiende eeuw. Van de ongeregelde missionering in het begin, tot de geregelde missionering, en daarna de intensieve missionering die met de komst van de Paters Dominicanen in 1870 werd ingeluid. Het verhaal wordt gebracht aan de hand van de originele verslagen van de verschillende orden en congregaties, geschreven in hun eigen stijl en tijdgeest. De religieuzen en paters vertellen zelf hoe zij ¿het Woord¿ verkondigden en hoe de bouw van kloosters, kerken, scholen, ziekenhuizen, internaten, bejaardentehuizen, instellingen voor leprozen en psychiatrische patiënten plaatsvond. Een groots werk, gedaan door mensenhanden, enkel geïnspireerd vanuit een helende liefde voor de mensen in Gods wijngaard in de West.

Hard-cover uitgave op groot formaat met honderden foto's uit de geschiedenis

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.