Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De dokter en de oorlog

het dagboek van Ad van Dijk als inspiratiebron

De dokter en de oorlog - Jacques Cats - ISBN: 9789081585668
Prijs: € 16,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (04-11-2014)
Genre: Gedenkboeken
Boekenliefde.nl:
De dokter en de oorlog op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De in 2012 overleden Vlissingse huisarts Ad van Dijk heeft naast zijn drukke bestaan altijd veel tijd kunnen vinden om informatie te verzamelen over alles wat te maken had met de Tweede Wereldoorlog in zijn woonplaats en de Walcherse omgeving. Hij publiceerde daarover in periodieken en boeken. In de oorlogsjaren gemaakte dagboekaantekeningen vormden daarvoor de basis. De verhalen maken
duidelijk dat Ad van Dijk, zoals in zijn omgeving wordt opgemerkt, hield van geschiedenis op de vierkante centimeter. Hij was met allerlei kleine dingetjes bezig. Zijn scherpe oog voor het detail heeft boeiende leesstof opgeleverd. Als postuum eresaluut aan de schrijvende huisarts, is een aantal van zijn artikelen gebundeld in 'De dokter en de oorlog'. Ook komen mensen aan het woord met wie Ad van Dijk vaak sprak over zijn bijzondere belangstelling.

Details

Titel: De dokter en de oorlog
auteur: Jacques Cats
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 108
Uitgever: Vrije Uitgevers, De
Publicatiedatum: 04-11-2014
NUR: Gedenkboeken
Afmetingen: 247 x 232 x 12
Gewicht: 614 gr
ISBN/ISBN13: 9789081585668
Intern nummer: 27597609

Extra informatie

De dokter en de oorlog

Recensie

De in 2012 overleden Vlissingse huisarts Ad van Dijk heeft naast zijn drukke bestaan altijd veel tijd kunnen vinden om informatie te verzamelen over alles wat te maken had met de Tweede Wereldoorlog in zijn woonplaats en de Walcherse omgeving. Hij publiceerde daarover in periodieken en boeken. In de oorlogsjaren gemaakte dagboekaantekeningen vormden daarvoor de basis. De verhalen maken duidelijk dat Ad van Dijk, zoals in zijn omgeving wordt opgemerkt, hield van geschiedenis op de vierkante centimeter. Hij was met allerlei kleine dingetjes bezig. Zijn scherpe oog voor het detail heeft boeiende leesstof opgeleverd. Als postuum eresaluut aan de schrijvende huisarts, is een aantal van zijn artikelen gebundeld in 'De dokter en de oorlog'. Ook komen mensen aan het woord met wie Ad van Dijk vaak sprak over zijn bijzondere belangstelling.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.