Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Lizzy

126 dagen tulpentaart en appelschilletjes thee. uit het WOII dagboek van Lizzy Krelage-Keppel Hesselink.

Lizzy  - Hammann, Peter / Ede, Bies van - ISBN: 9789492257000
Prijs: € 19,95
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (15-04-2015)
Genre: Haarlem / Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Lizzy op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Zeventig jaar na de bevrijding van Haarlem krijgt mevrouw Elisabeth Krelage-Keppel Hesselink, roepnaam “Lizzy” de eer die haar toekomt met de publicatie van het boek “Lizzy, 126 dagen tulpentaart en appelschilletjes thee”. Haar oorlogsdagboek wordt compleet weergegeven en van een uitvoerige toelichting voorzien door historicus Peter Hammann en strekt zich uit over een periode van 126 dagen; de laatste vijf maanden van de Tweede Wereldoorlog.
Het boek is voorzien van vele tekeningen door Eric J. Coolen en circa honderd foto’s uit het Noord-Hollands Archief waarvan velen nog nooit gepubliceerd zijn. Bies van Ede schreef gedichten met de oorlog als thema. Henk Tijbosch maakte de bijzondere grafische vormgeving.
Het zijn haar woorden in een heldere stijl geschreven. Het zijn haar berichten over de oorlog in haar omgeving (Haarlem en verre omtrek) die het boek meer dan Haarlems maken. Het zijn haar zorgen over leven en dood, om haar man, om haar kinderen en vrienden en niet te vergeten haar huisdieren, terwijl ze tegelijkertijd toch probeert iets van het leven te maken en dat lukt dankzij het drinken van appelschilletjes thee en het bakken van tulpentaart.
Mevrouw Elisabeth Krelage-Keppel Hesselink verwoord in haar dagboek universele waarden en gevoelens van een vrouw in oorlogstijd.
Haar roepnaam was: “Lizzy”!

Details

Titel: Lizzy
auteur: Hammann, Peter / Ede, Bies van
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij In de blije druk
Publicatiedatum: 2015-04-15
NUR: Haarlem / Geschiedenis
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789492257000
Intern nummer: 29965363

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen