Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Lopend door Leiden

Lopend door Leiden - Diana van den Driessche - ISBN: 9789082073935
Prijs: € 29,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (04-12-2014)
Genre: Den Haag & Leiden
Boekenliefde.nl:
Lopend door Leiden op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In Lopend door Leiden neemt Diana van de Driessche de bezoeker mee op vijf wandelingen door het eeuwenoude centrum van 'haar' Leiden, naar de plekken die zij bijzonder vindt. Ze vertelt over gebeurtenissen die zij de moeite waard vindt, ze beschrijft zaken en gebouwen waarvan zij vindt dat de lezer die gezien moet hebben en interviewt mensen die haar boeien. Op deze manier is een unieke kijk op Leiden ontstaan die bezoekers van buiten een prachtig beeld geeft van de stad, maar die inwoners zeker ook nog het een en ander kan leren. Haar vlotte schrijfstijl maakt het een feest om dit boek te lezen en nodigt uit om de stad in te gaan.

Details

Titel: Lopend door Leiden
auteur: Diana van den Driessche
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Uitgeverij De Muze
Publicatiedatum: 04-12-2014
NUR: Den Haag & Leiden
Afmetingen: 244 x 242 x 20
Gewicht: 782 gr
ISBN/ISBN13: 9789082073935
Intern nummer: 24844425

Biografie (woord)

Diana van den Driessche (Rotterdam, 1957) kwam in 1977 naar Leiden om psychologie te studeren, zette haar naam tien jaar later in het zweetkamertje in het Academiegebouw en werd een Leidenaar. Na haar studie werkte ze jaren als wetenschappelijk medewerker en onderzoeker. In 2005 startte ze een blog bij de Volkskrant, schreef over haar passie voor kunst en cultuur en legde met de camera alledaagse schoonheid vast. Ze schreef voor het Leids Nieuwsblad, de Leidse Stijl en Leiden.nu, maar ook voor andere opdrachtgevers zoals de Rotterdamse Schouwburg, volgde het Leidse theatergezelschap PS|theater en het internationaal opererende muziektheaterensemble de Veenfabriek. Dat Leiden een bijzondere stad is, vol historie en ontdekkingen, maar ook modern en bruisend, wil ze delen met anderen. `Lopend door Leiden is haar eerste boek.

Extra informatie

Lopend door Leiden; 5 unieke stadswandelingen

Recensie

In Lopend door Leiden neemt Diana van de Driessche de bezoeker mee op vijf wandelingen naar bijzondere plekken in het eeuwenoude centrum van Leiden. Op deze manier is een unieke kijk op Leiden ontstaan die bezoekers van buiten een prachtig beeld geeft van de stad, maar die inwoners zeker ook nog het een en ander kan leren. Diana's vlotte schrijfstijl maakt het een feest om dit boek te lezen en nodigt uit om de stad in te gaan. Met het praktisch, kleine wandelgidsje is het eenvoudig om een goed terras, prettig restaurant, leuke winkel of boeiend museum te vinden.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.