Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

En dan nu de polonaise

muziek in Den Haag en Scheveningen

En dan nu de polonaise - C.J. Gout; J. van Markwijk; H. Zevenbergen; Harry Zevenbergen - ISBN: 9789076808062
Prijs: € 59,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (05-09-2008)
Genre: Den Haag & Leiden: Kunst & Cultuur
Boekenliefde.nl:
En dan nu de polonaise op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Dit grote, geheel in kleur uitgevoerde boek over de muziek in Den Haag en Scheveningen heeft alles in zich om een standaardwerk te worden, én doordat de inhoud het plaatselijke ontstijgt en ook landelijke betekenis heeft (denk bijvoorbeeld aan: Willem Mengelberg, Louis Andriessen, Dorus, Shocking Blue!) én vanwege de kwaliteit van de 28 medewerkers, onder wie Arend Jan Heerma van Voss, Otto Ketting, Wim Noordhoek, Robert-Jan Stips, Aleid Truijens, Wim Verbei.

De inhoud van En dan nu de polonaise blijft niet beperkt tot één muzikaal genre, maar beslaat een veelheid daarvan: klassiek, kerkmuziek, jazz, modern-klassiek, avant-garde, elektronische muziek, sonologie, improvisatie, kleinkunst, pop, wereldmuziek en volksmuziek. Niet alleen aan de makers van de muziek wordt aandacht besteed, ook organisatoren en personen die de muziek van een bredere culturele context (hebben) voorzien komen aan bod. De aard van de stukken varieert van wetenschappelijk of essayistisch naar verhalend of anekdotisch. In het laatste geval betreffen ze ervaringen van muzikanten of herinneringen van journalisten of liefhebbers.

Scheveningen neemt een geheel eigen plaats in binnen de Haagse muziekwereld, dus ook in dit boek. Het gaat dan over de liedjes die werden gezongen op zee of tijdens het boeten, over de vele zangkoren die Scheveningen rijk is en over de plaatsen en artiesten die het kustdorp zijn eigen klank en kleur hebben gegeven.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer: Acht eeuwen kerkmuziek in Den Haag, Hofkapellen en -orkesten, Indische invloeden op de Haagse Jazzmuziek, de Haagse beat, Het North Sea Jazz Festival, Paul Acket, Frans Elsen, Mini & Maxi, Platenwinkels in Den Haag en Scheveningen, Supersister, Punk, Plaatsen en artiesten in Scheveningen, Zingen op Scheveningen (op zee en aan de wal) en Zangkoren op Scheveningen.

Details

Titel: En dan nu de polonaise
auteur: C.J. Gout; J. van Markwijk; H. Zevenbergen; Harry Zevenbergen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 564
Uitgever: Knipscheer, Uitgeverij In de
Publicatiedatum: 05-09-2008
NUR: Den Haag & Leiden: Kunst & Cultuur
Afmetingen: 214 x 185 x 40
Gewicht: 1490 gr
ISBN/ISBN13: 9789076808062
Intern nummer: 11221327

Extra informatie

Lokatie En dan nu de polonaise

Recensie

" Wat is dan de toegevoegde waarde van het 564 pagina's tellende 'En Dan Nu de Polonaise'? Die is tweeërlei: ten eerste beperkt de redactie zich niet tot popmuziek, maar besteedt aandacht aan veel meer muziekgenres en ten tweede hebben de betrokkenen zelf hun verhaal opgeschreven. Die verbreding uit zich in hoofdstukken over onder meer acht eeuwen kerkmuziek in Den Haag, North Sea Jazz 1976-2005, het instituut voor Sonologie en Dorus. Dat wordt gecounterd door lezenswaardige artikelen over onder meer indorock, de Haagse bluesscene, Kikkers, The Haigs, de Shocking Blue-fanclub, Supersister en de Haagse punkscene. De kracht van het boek schuilt vooral in de kwaliteit van de aangetrokken schrijvers: Arend Jan Heerma van Voss, Rudie Kagie, Wim Noordhoek, John Oomkes, Peter Schröder, Aleid Truijens, Wim Verbei en Skip Voogd kun je om een boodschap sturen. Ook de bijdragen van muzikanten als Leo Bennink, Robert-Jan Stips, Hans Vandenburg en Rob van der Zwan zijn de moeite waard. En omdat het hardcover, luxe gebonden 'En Dan Nu de Polonaise' ook nog is voorzien van perfecte en soms hilarische illustraties (Barry Hay in The Haigs!) mag je spreken van een zeer welkome aanvulling op de Haagse popbibliografie. "

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.