Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Tekst & Commentaar Strafvordering

Tekst & Commentaar Strafvordering - C.P.M. Cleiren; J.H. Crijns; M.J.M. Verpalen - ISBN: 9789013143188
Prijs: € 277,75 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (25-09-2017)
Genre: Strafrecht en strafprocesrecht
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Wanneer strafrecht uw terrein is en u helder inzicht wilt hebben in de actuele regels van het strafproces en de rechten van verdachten dan kunt u niet om Tekst & Commentaar Strafvordering heen. In de 12e druk vindt u de belangrijkste wet- en regelgeving, voorzien van korte en heldere commentaren. De uitgave is volledig bijgewerkt naar de stand van 1 juli 2017.
De belangrijkste actuele wet- en regelgeving, glasheldere en compacte commentaren en een zorgvuldige selectie van de belangrijkste jurisprudentie en literatuur… Tekst & Commentaar Strafvordering geeft u richting in een doolhof van rechtsbronnen die van belang zijn voor het achterhalen van het geldende strafprocesrecht. Bovendien fungeert de uitgave als een gids voor het niet-gecodificeerde strafprocesrecht (nationale rechtspraak).

Tekst & Commentaar Strafvordering bevat naast de tekst van en commentaar op de tekst van het Wetboek zelf, ook een selectie van voor de praktijk belangrijke bepalingen uit andere wetten, verdragen en regelingen. Zo vindt u niet alleen de meest relevante bepalingen uit het EVRM en het IVBPR voorzien van commentaar, maar ook (onderdelen van) de Wet op de Rechterlijke Organisatie, de Gemeentewet en de Politiewet 2012, alsmede de Algemene wet op het binnentreden en de Wet DNA -onderzoek bij veroordeelden.

De auteurs, topjuristen uit de wetenschap en de praktijk, hebben het commentaar volledig bijgewerkt naar de stand van 1 juli 2017. Daarbij hebben zij onder meer de volgende wetswijzigingen verwerkt:
Implementatiewet richtlijn Europees onderzoeksbevel (Stb. 2017, 231)
Implementatiewet richtlijn recht op toegang tot een advocaat (Stb. 2016, 475)
Wet aanvulling bepalingen verdachte, raadsman, dwangmiddelen (Stb. 2016, 476)
Implementatiewet richtlijn minimumnormen rechten, ondersteuning en bescherming slachtoffers (Stb. 2017, 90)

De auteurs blikken ook vooruit doordat zij:
via een kopje ‘Komend recht’ - waar nodig - aanhangige wetsvoorstellen bespreken.
in het commentaar bij de bepalingen van Boek VI aandacht besteden aan de wijzigingen en aanpassingen die voortvloeien uit de nog in werking te treden Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen.

Details

Titel: Tekst & Commentaar Strafvordering
auteur: C.P.M. Cleiren; J.H. Crijns; M.J.M. Verpalen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 25-09-2017
NUR: Strafrecht en strafprocesrecht
Gewicht: 1204 gr
ISBN/ISBN13: 9789013143188
Intern nummer: 39672927

Recensie

Wanneer strafrecht uw terrein is en u helder inzicht wilt hebben in de actuele regels van het strafproces en de rechten van verdachten dan kunt u niet om Tekst <(>&<)> Commentaar Strafvordering heen. In de 12e druk vindt u de belangrijkste wet- en regelgeving, voorzien van korte en heldere commentaren. De uitgave is volledig bijgewerkt naar de stand van 1 juli 2017. De belangrijkste actuele wet- en regelgeving, glasheldere en compacte commentaren en een zorgvuldige selectie van de belangrijkste jurisprudentie en literatuur# Tekst <(>&<)> Commentaar Strafvordering geeft u richting in een doolhof van rechtsbronnen die van belang zijn voor het achterhalen van het geldende strafprocesrecht. Bovendien fungeert de uitgave als een gids voor het niet-gecodificeerde strafprocesrecht (nationale rechtspraak). Tekst <(>&<)> Commentaar Strafvordering bevat naast de tekst van en commentaar op de tekst van het Wetboek zelf, ook een selectie van voor de praktijk belangrijke bepalingen uit andere wetten, verdragen en regelingen. Zo vindt u niet alleen de meest relevante bepalingen uit het EVRM en het IVBPR voorzien van commentaar, maar ook (onderdelen van) de Wet op de Rechterlijke Organisatie, de Gemeentewet en de Politiewet 2012, alsmede de Algemene wet op het binnentreden en de Wet DNA -onderzoek bij veroordeelden. De auteurs, topjuristen uit de wetenschap en de praktijk, hebben het commentaar volledig bijgewerkt naar de stand van 1 juli 2017. Daarbij hebben zij onder meer de volgende wetswijzigingen verwerkt: #Implementatiewet richtlijn Europees onderzoeksbevel (Stb. 2017, 231) #Implementatiewet richtlijn recht op toegang tot een advocaat (Stb. 2016, 475) #Wet aanvulling bepalingen verdachte, raadsman, dwangmiddelen (Stb. 2016, 476) #Implementatiewet richtlijn minimumnormen rechten, ondersteuning en bescherming slachtoffers (Stb. 2017, 90) De auteurs blikken ook vooruit doordat zij: #via een kopje #Komend recht# - waar nodig - aanhangige wetsvoorstellen bespreken. #in het commentaar bij de bepalingen van Boek VI aandacht besteden aan de wijzigingen en aanpassingen die voortvloeien uit de nog in werking te treden Wet herziening tenuitvoerlegging strafrechtelijke beslissingen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.