Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2019.1

Moeilijke zaken makkelijk uitgelegd

De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2019.1 - ISBN: 9789013151763
Prijs: € 24,00
Levertijd: morgen voor 23:00 besteld, dinsdag bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (15-02-2019)
Genre: Strafrecht en strafprocesrecht
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

Buigt u zich in het dagelijks leven geregeld over vraagstukken op het vlak van sociale zekerheid? Al sinds 1993 helpt dit beknopte naslagwerk talloze professionals hierbij. U vindt in deze bundel alle actuele regelingen en cijfers; van bijstand tot zorgverzekering en van Wmo tot WIA.
De Kleine Gids voor de Nederlandse Sociale Zekerheid is al sinds 1993 hét beknopte naslagwerk voor de sociale zekerheid. Met deze bundel heeft u alle actuele regelingen op het gebied van de sociale zekerheid binnen handbereik. Deze nieuwste editie is bijgewerkt met de recente wijzigingen in wet- en regelgeving en bevat alle bedragen en percentages vanaf 1 januari 2019.

Hiernaast helpen de overzichtelijke structuur, vormgeving en het trefwoordenregister u snel te vinden wat u zoekt. Dit maakt de titel niet alleen een handig naslagwerk gedurende de werkdag, maar ook een veelgebruikt studieboek bij opleidingen omtrent het socialezekerheidsrecht, werk en inkomen en het arbeidsrecht.

Sociale zekerheid 2019
De inhoud van deze vernieuwde editie is vanzelfsprekend geheel geactualiseerd naar de laatste stand van zaken in de sociale zekerheid per 1 januari 2019. Zo vindt u onder meer bijgewerkt:
Alle bedragen en percentages vanaf 1 januari 2019.
Vanaf 1 januari 2019 mogen pensioenuitvoerders ouderdomspensioenen kleine pensioenen van minder dan € 2 op jaarbasis laten vervallen, wanneer ze deelnemers hierover informeren.
WW-uitkeringsgerechtigden kunnen tijdens de WW-uitkering in tegenstelling tot hiervoor, ook vrijwilligerswerk doen bij organisaties of instellingen zonder winstoogmerk.
Per 1 januari 2019 is het geboorteverlof geïntroduceerd. De werknemer heeft, na de bevalling van de echtgenote, recht op verlof met behoud van loon naar de arbeidsduur van 1 week.
Een buitenlandse student die in Nederland studeert is niet verzekerd voor de AOW, de ANW, de AKW en de Wlz, tenzij de student werkt of ten minste zes maanden heeft gewerkt en als werkloos staat geregistreerd (sinds 23 mei 2018).
Wanneer een instantie de beslistermijn overschrijdt, heeft belanghebbende recht op een dwangsom. Deze bedraagt per 1 januari 2019 de eerste 14 dagen € 23 per dag, de volgende 14 dagen € 35 per dag en de laatste 14 dagen € 45 per dag.

Details

Titel: De Kleine Gids voor de Nederlandse sociale zekerheid 2019.1
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 15-02-2019
NUR: Strafrecht en strafprocesrecht
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 375 gr
ISBN/ISBN13: 9789013151763
Intern nummer: 44193264

Recensie

Buigt u zich in het dagelijks leven geregeld over vraagstukken op het vlak van sociale zekerheid? Al sinds 1993 helpt dit beknopte naslagwerk talloze professionals hierbij. U vindt in deze bundel alle actuele regelingen en cijfers; van bijstand tot zorgverzekering en van Wmo tot WIA. De kleine Gids voor de Nederlandse Sociale Zekerheid is al sinds 1993 hét beknopte naslagwerk voor de sociale zekerheid. Met deze bundel heeft u alle actuele regelingen op het gebied van de sociale zekerheid binnen handbereik. Deze nieuwste editie is bijgewerkt met de recente wijzigingen in wet- en regelgeving en bevat alle bedragen en percentages vanaf 1 januari 2019. Hiernaast helpen de overzichtelijke structuur, vormgeving en het trefwoordenregister u snel te vinden wat u zoekt. Dit maakt de titel niet alleen een handig naslagwerk gedurende de werkdag, maar ook een veelgebruikt studieboek bij opleidingen omtrent het socialezekerheidsrecht, werk en inkomen en het arbeidsrecht. De inhoud van deze vernieuwde editie is vanzelfsprekend geheel geactualiseerd naar de laatste stand van zaken in de sociale zekerheid per 1 januari 2019. Zo vindt u onder meer bijgewerkt: Alle bedragen en percentages vanaf 1 januari 2019. Vanaf 1 januari 2019 mogen pensioenuitvoerders ouderdomspensioenen kleine pensioenen van minder dan # 2 op jaarbasis laten vervallen, wanneer ze deelnemers hierover informeren. WW-uitkeringsgerechtigden kunnen tijdens de WW-uitkering in tegenstelling tot hiervoor, ook vrijwilligerswerk doen bij organisaties of instellingen zonder winstoogmerk. Per 1 januari 2019 is het geboorteverlof geïntroduceerd. De werknemer heeft, na de bevalling van de echtgenote, recht op verlof met behoud van loon naar de arbeidsduur van 1 week. Een buitenlandse student die in Nederland studeert is niet verzekerd voor de AOW, de ANW, de AKW en de Wlz, tenzij de student werkt of ten minste zes maanden heeft gewerkt en als werkloos staat geregistreerd (sinds 23 mei 2018). Wanneer een instantie de beslistermijn overschrijdt, heeft belanghebbende recht op een dwangsom. Deze bedraagt per 1 januari 2019 de eerste 14 dagen # 23 per dag, de volgende 14 dagen # 35 per dag en de laatste 14 dagen # 45 per dag.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen