Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

In het nu... wat worden zal

Over toekomstig bestuursrecht

In het nu... wat worden zal - J.A.F. Peters; A.M.M.M. Bots; B.A. Beijen; R.J.N. Schlossels - ISBN: 9789013148886
Prijs: € 69,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (26-03-2018)
Genre: Staats- en bestuursrecht
Boekenliefde.nl:
In het nu... wat worden zal op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het bestuursrecht is geen rustig bezit. Grote ontwikkelingen als ontstatelijking, digitalisering en Europeanisering trekken hun sporen. Deze bundel werpt een inspirerende blik op de toekomst van dit rechtsgebied. Want kan het bestuursrecht wel grip houden op de turbulente ontwikkeling van onze maatschappij en overheidsbestuur?
De hedendaagse agenda van het bestuursrecht wordt gedomineerd door drie grote thema’s: ontstatelijking, digitalisering en Europeanisering. Alle drie plaatsen ze de toekomst van dit recht in een onzeker daglicht. Ze zetten de maatschappij - en daarmee dit rechtsgebied - flink onder druk. Kan het hedendaagse bestuursrecht wel grip houden op een digitaliserende maatschappij, waarin de invloed van de overheid lijkt af te nemen?

In het nu… Over toekomstig bestuursrecht geeft antwoord op deze vraag. In 25 bijdragen gaan auteurs van binnen en buiten de Radboud Universiteit in op deze ontwikkelingen. Met een knipoog naar de toepasselijke dichtregels van Bilderdijk, wordt de blik expliciet op de toekomst van deze thema's gericht.

Het toekomstig bestuursrecht
De bundel nuanceert de onzekerheid in de toekomstige ontwikkelingen van het bestuursrecht: er blijken toch constante waarden te bestaan waarop kan worden gekoerst. Daarmee bieden de bijdragen een inspirerende blik op de (mogelijke) toekomst van dit rechtsgebied.

Vele thema’s die naadloos aansluiten aan actuele ontwikkelingen omtrent het bestuursrecht komen aan de orde. Denk aan:

Veranderende inzichten over sturing en ordening van de maatschappij door de overheid
De turbulente digitalisering die ook verstrekkende gevolgen heeft voor het openbaar bestuur
De almaar toenemende invloed van het Unierecht op het bestuursrecht
In het nu… Over toekomstig bestuursrecht is de enige titel die zo breed inzet op de toekomst van het bestuursrecht.

Details

Titel: In het nu... wat worden zal
auteur: J.A.F. Peters; A.M.M.M. Bots; B.A. Beijen; R.J.N. Schlossels
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 26-03-2018
NUR: Staats- en bestuursrecht
Gewicht: 976 gr
ISBN/ISBN13: 9789013148886
Intern nummer: 41331079

Recensie

Het bestuursrecht is geen rustig bezit. Grote ontwikkelingen als ontstatelijking, digitalisering en Europeanisering trekken hun sporen. Deze bundel werpt een inspirerende blik op de toekomst van dit rechtsgebied. Want kan het bestuursrecht wel grip houden op de turbulente ontwikkeling van onze maatschappij en overheidsbestuur? De hedendaagse agenda van het bestuursrecht wordt gedomineerd door drie grote thema#s: ontstatelijking, digitalisering en Europeanisering. Alle drie plaatsen ze de toekomst van dit recht in een onzeker daglicht. Ze zetten de maatschappij # en daarmee dit rechtsgebied # flink onder druk. Kan het hedendaagse bestuursrecht wel grip houden op een digitaliserende maatschappij, waarin de invloed van de overheid lijkt af te nemen? In het nu# Over toekomstig bestuursrecht geeft antwoord op deze vraag. In vijfentwintig bijdragen gaan auteurs van binnen en buiten de Radboud Universiteit in op deze ontwikkelingen. Met een knipoog naar de toepasselijke dichtregels van Bilderdijk, wordt de blik expliciet op de toekomst van deze thema's gericht. De bundel nuanceert de onzekerheid in de toekomstige ontwikkelingen van het bestuursrecht: er blijken toch constante waarden te bestaan waarop kan worden gekoerst. Daarmee bieden de bijdragen een inspirerende blik op de (mogelijke) toekomst van dit rechtsgebied. Vele thema#s die naadloos aansluiten aan actuele ontwikkelingen omtrent het bestuursrecht komen aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan: - Veranderende inzichten over sturing en ordening van de maatschappij door de overheid. - De turbulente digitalisering die ook verstrekkende gevolgen heeft voor het openbaar bestuur. - De almaar toenemende invloed van het Unierecht op het bestuursrecht. In het nu# Over toekomstig bestuursrecht is de enige titel die zo breed inzet op de toekomst van het bestuursrecht. Heeft u interesse in het bestuursrecht en haar toekomst? Dan is deze titel voor u een echte must-have.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.