Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Handboek Omgevingswet in de praktijk

Handboek Omgevingswet in de praktijk - ISBN: 9789013151039
Prijs: € 79,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (29-08-2019)
Genre: Staats- en bestuursrecht
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Handboek Omgevingswet in de praktijk helpt iedereen met raakvlakken met het omgevingsrecht zich goed voor te bereiden op de komst van de Omgevingswet, die op 1 januari 2021 in werking zal treden. Uiteenlopende instanties en professionals komen met deze omvangrijke nieuwe wetgeving in aanraking: gemeenten, provincies, waterschappen, het Rijk, ondernemers, burgers, rechters advocaten, adviseurs en studenten. Dit handboek biedt het nodige houvast voor iedereen die te maken krijgt met deze fundamentele stelselherziening van het omgevingsrecht.

De Omgevingswet vervangt 26 wetten. Denk bijvoorbeeld aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Wet ruimtelijke ordening en de Waterwet. Hiernaast maken ook tientallen algemene maatregelen van bestuur plaats voor het nieuwe Omgevingsbesluit, het Besluit kwaliteit leefomgeving, het Besluit activiteiten leefomgeving en het Besluit bouwwerken leefomgeving. Tot slot vervangt de nieuwe Omgevingsregeling ook nog tientallen ministeriële regelingen.

Compleet Handboek omgevingswet
De Omgevingswet en algemene maatregelen staan al in het Staatsblad, maar worden nog aangevuld. Wie na 1 januari 2021 met het nieuwe recht moet gaan werken, kan daar niet op wachten. Dit handboek voorkomt dat u met de handen in het haar komt te zitten. Het houdt daarom ook steeds rekening met aanvullingen op het gebied van:

nadeelcompensatie (planschade)
splitsing ‘bouwvergunning’ in omgevingsvergunning voor bouw- en omgevingsplanactiviteit
milieubelastende activiteit (inrichting)
het digitale stelsel omgevingswet
natuur
bodem
geluid en grondeigendom (voorkeursrecht, onteigening, landinrichting, kavelruil en kostenverhaal

Na ieder hoofdstuk sluit de titel af met een samenvatting in vragen. Door de antwoorden te lezen kunt u direct controleren of u de stof goed heeft begrepen. Dit maakt de titel naast voor de praktijk, ook bijzonder geschikt voor het onderwijs.

Details

Titel: Handboek Omgevingswet in de praktijk
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 29-08-2019
NUR: Staats- en bestuursrecht
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789013151039
Intern nummer: 45091762

Recensie

1 januari 2021 treedt de Omgevingswet in werking. Deze wet vervangt maar liefst 26 wetten. Dit handboek helpt u zich goed voor te bereiden op deze fundamentele stelselherziening van het omgevingsrecht. Elk hoofdstuk sluit bovendien af met een vraagsgewijze samenvatting, zodat u direct het begrip van de stof kunt toetsen. Handboek Omgevingswet in de praktijk helpt iedereen met raakvlakken met het omgevingsrecht zich goed voor te bereiden op de komst van de Omgevingswet, die op 1 januari 2021 in werking zal treden. Uiteenlopende instanties en professionals komen met deze omvangrijke nieuwe wetgeving in aanraking: gemeenten, provincies, waterschappen, het Rijk, ondernemers, burgers, rechters advocaten, adviseurs en studenten. Dit handboek biedt het nodige houvast voor iedereen die te maken krijgt met deze fundamentele stelselherziening van het omgevingsrecht. De Omgevingswet vervangt 26 wetten. Denk bijvoorbeeld aan de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), de Wet ruimtelijke ordening en de Waterwet. Hiernaast maken ook tientallen algemene maatregelen van bestuur plaats voor het nieuwe Omgevingsbesluit, het Besluit kwaliteit leefomgeving, het Besluit activiteiten leefomgeving en het Besluit bouwwerken leefomgeving. Tot slot vervangt de nieuwe Omgevingsregeling ook nog tientallen ministeriële regelingen. De Omgevingswet en algemene maatregelen staan al in het Staatsblad, maar worden nog aangevuld. Wie na 1 januari 2021 met het nieuwe recht moet gaan werken, kan daar niet op wachten. Dit handboek voorkomt dat u met de handen in het haar komt te zitten. Het houdt daarom ook steeds rekening met aanvullingen op het gebied van: nadeelcompensatie (planschade), splitsing #bouwvergunning# in omgevingsvergunning voor bouw- en omgevingsplanactiviteit, milieubelastende activiteit (inrichting), het digitale stelsel omgevingswet, natuur, bodem en geluid en grondeigendom (voorkeursrecht, onteigening, landinrichting, kavelruil en kostenverhaal. Na ieder hoofdstuk sluit de titel af met een samenvatting in vragen. Door de antwoorden te lezen kunt u direct controleren of u de stof goed heeft begrepen. Dit maakt de titel naast voor de praktijk, ook bijzonder geschikt voor het onderwijs.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.