Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Inzicht in de ondernemingsraad. Editie 2020

Inzicht in de ondernemingsraad. Editie 2020 - dr. R.H. van het Kaar - ISBN: 9789012405133
Prijs: € 82,70
Levertijd: 1 tot 3 werkdagen
Bindwijze: Boek (28-10-2019)
Genre: Recht
Boekenliefde.nl:
Add to cart

Beschrijving

In deze editie is de nieuwe wetgeving over de rechten van de medezeggenschap in kleine ondernemingen omtrent pensioenen, en over het overlegrecht over beloningen (met ook gevolgen voor de verschijnplicht van commissarissen/toezichthouders) verwerkt.

Een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe rechtspraak is verwerkt tot en met 30 augustus 2019. Bijlage 1 over vernieuwing van medezeggenschap is uitgebreid en geactualiseerd: welke mogelijkheden biedt de WOR, en waar liggen de grenzen om te experimenteren met nieuwe modellen van medezeggenschap? In Bijlage 3 is veel aandacht besteed aan komende wetgeving op het gebied van het insolventierecht.

Flexibilisering van arbeid is één van de hoofdtrends op de arbeidsmarkt sinds de eeuwwisseling. Het betekent dat ondernemeringen in hun personeelsbestand makkelijker kunnen 'meebewegen' met wat de markt vraagt. Het gevolg is dat ondernemingen steeds meer verschillende soorten medewerkers kennen, dat arbeidsvoorwaarden verschillen en werktijden flexibeler worden.

Download de gratis practice note hier!


Details

Titel: Inzicht in de ondernemingsraad. Editie 2020
auteur: dr. R.H. van het Kaar
Mediatype: Boek
Taal: Nederlands
Aantal pagina's: 482
Uitgever: Sdu Uitgevers
Plaats van publicatie: NL
Publicatiedatum: 28-10-2019
NUR: Recht
Gewicht: 550 gr
ISBN/ISBN13: 9789012405133
Intern nummer: 45264150

Recensie

De 31e editie van Inzicht in de ondernemingsraad bevat een uitvoerige, artikelsgewijze toelichting bij de Wet op de ondernemingsraden, aangevuld met een actueel overzicht van relevante jurisprudentie en een aantal bijlagen met nuttige informatie over de rol van de ondernemingsraad in andere regelgeving (waaronder arbeidstijden, arbeidsomstandigheden en raden van commissarissen/raden van toezicht). In deze editie is de nieuwe wetgeving over de rechten van de medezeggenschap in kleine ondernemingen omtrent pensioenen, en over het overlegrecht over beloningen (met ook gevolgen voor de verschijnplicht van commissarissen/toezichthouders) verwerkt. Een aanzienlijke hoeveelheid nieuwe rechtspraak is verwerkt tot en met 30 augustus 2019. Bijlage 1 over vernieuwing van medezeggenschap is uitgebreid en geactualiseerd: welke mogelijkheden biedt de WOR, en waar liggen de grenzen om te experimenteren met nieuwe modellen van medezeggenschap? In Bijlage 3 is veel aandacht besteed aan komende wetgeving op het gebied van het insolventierecht.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen