Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Checklist Privacy

privacybeleid in 46 checklists

Checklist Privacy - Suzan Wolters; Samuel Wiegerinck; Silvia Vinken; Jan Berkvens - ISBN: 9789492952011
Prijs: € 42,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: 4-6 werkdagen
Bindwijze: Boek, Paperback (12-04-2018)
Genre: Recht
Boekenliefde.nl:
Checklist Privacy op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

In Checklist Privacy: privacybeleid in 46 checklists bieden de auteurs aan de hand van 46 checklists handvatten voor het inrichten van een privacy policy.

Elke organisatie verwerkt persoonsgegevens en overheden hebben persoonsgegevens zelf nodig om hun wettelijke taken uit te oefenen. Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese privacy verordening (AVG) in werking, die gevolgen heeft voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Inzicht in alle gegevensverwerkingen binnen en buiten de organisatie is dan ook essentieel. Organisaties zullen er in de praktijk niet aan ontkomen beleid op te stellen en vast te leggen. Een daarop afgestemde, deugdelijke privacy policy kan daarbij behulpzaam zijn. In deze uitgave krijgt u handvatten aangereikt om dit in te richten.

Zo krijgt u een schets van de voorbereiding op het schrijven van een privacy policy, wordt aangegeven waarom de ‘tone at the top’ essentieel is voor het succesvol implementeren van uw policy, wordt een aantal algemene aandachtspunten bij het opstellen genoemd, wordt er gekeken naar wie er verantwoordelijk zijn voor de verwerking van persoonsgegevens en voor welk doel deze worden verwerkt. Daarnaast komen vele andere onderwerpen aan bod, zoals accountability, beveiliging en datalekken, auditplan en onderzoek door toezichthouders.

In de tweede druk zijn deze ontwikkelingen verwerkt. De tweede druk is volledig op de AVG gebaseerd, het aantal checklists is fors uitgebreid en de inhoud van de checklists is bijgewerkt. Nieuwe thema’s (PIA, privacy by design, data portabiliteit, profilering, leidende toezichthouder, registerplicht etc.) komen uitgebreid aan bod. Nieuw is ook de toevoeging van een boetetabel. De checklists bevatten gerichte verwijzingen naar zowel de AVG (inclusief de overwegingen), de relevante bepalingen in de UAVG als de adviezen van Europese privacy toezichthouders. De tweede druk bevat niet langer de wettekst van de Wbp. Daarvoor is de in de Tweede Kamer ingediende implementatiewet met toelichting in de plaats gekomen. De transponeringstabel AVG-Wbp is vervallen: wij verwijzen naar de uitgebreidere tabel in de toelichting op de UAVG (transponering AVG naar UAVG naar WBP). Bij de tweede druk is in aanvulling op de tabel Wbp à AVG een nieuwe transponeringstabel opgenomen (UAVG à AVG) evenals een checklist die betrekking heeft op de overgangssituatie van Wbp naar AVG.

Kortom, dit boek maakt de checklists voor een brede doelgroep toegankelijk. Zo is het uitermate geschikt voor juristen en compliance officers, managers, ICT’ers en auditors.

Details

Titel: Checklist Privacy
auteur: Suzan Wolters; Samuel Wiegerinck; Silvia Vinken; Jan Berkvens
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Berghauser Pont Publishing
Publicatiedatum: 12-04-2018
NUR: Recht
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 659 gr
ISBN/ISBN13: 9789492952011
Intern nummer: 41596383

Recensie

In Checklist Privacy: privacybeleid in 46 checklists bieden de auteurs aan de hand van 46 checklists handvatten voor het inrichten van een privacy policy.

Elke organisatie verwerkt persoonsgegevens en overheden hebben persoonsgegevens zelf nodig om hun wettelijke taken uit te oefenen. Op 25 mei 2018 treedt de nieuwe Europese privacy verordening (AVG) in werking, die gevolgen heeft voor alle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Inzicht in alle gegevensverwerkingen binnen en buiten de organisatie is dan ook essentieel. Organisaties zullen er in de praktijk niet aan ontkomen beleid op te stellen en vast te leggen. Een daarop afgestemde, deugdelijke privacy policy kan daarbij behulpzaam zijn. In deze uitgave krijgt u handvatten aangereikt om dit in te richten.

Zo krijgt u een schets van de voorbereiding op het schrijven van een privacy policy, wordt aangegeven waarom de 'tone at the top' essentieel is voor het succesvol implementeren van uw policy, wordt een aantal algemene aandachtspunten bij het opstellen genoemd, wordt er gekeken naar wie er verantwoordelijk zijn voor de verwerking van persoonsgegevens en voor welk doel deze worden verwerkt. Daarnaast komen vele andere onderwerpen aan bod, zoals accountability, beveiliging en datalekken, auditplan en onderzoek door toezichthouders.

In de tweede druk zijn deze ontwikkelingen verwerkt. De tweede druk is volledig op de AVG gebaseerd, het aantal checklists is fors uitgebreid en de inhoud van de checklists is bijgewerkt. Nieuwe thema's (PIA, privacy by design, data portabiliteit, profilering, leidende toezichthouder, registerplicht etc.) komen uitgebreid aan bod. Nieuw is ook de toevoeging van een boetetabel. De checklists bevatten gerichte verwijzingen naar zowel de AVG (inclusief de overwegingen), de relevante bepalingen in de UAVG als de adviezen van Europese privacy toezichthouders. De tweede druk bevat niet langer de wettekst van de Wbp. Daarvoor is de in de Tweede Kamer ingediende implementatiewet met toelichting in de plaats gekomen. De transponeringstabel AVG-Wbp is vervallen: wij verwijzen naar de uitgebreidere tabel in de toelichting op de UAVG (transponering AVG naar UAVG naar WBP). Bij de tweede druk is in aanvulling op de tabel Wbp à AVG een nieuwe transponeringstabel opgenomen (UAVG à AVG) evenals een checklist die betrekking heeft op de overgangssituatie van Wbp naar AVG.

Kortom, dit boek maakt de checklists voor een brede doelgroep toegankelijk. Zo is het uitermate geschikt voor juristen en compliance officers, managers, ICT'ers en auditors.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.