Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Basisboek recht

Basisboek recht - Lydia Janssen - ISBN: 9789089747525
Prijs: € 42,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (27-05-2013)
Genre: Recht
Boekenliefde.nl:
Basisboek recht op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het Basisboek recht is een inleiding in het recht. Het is een bronnenboek geschreven met het oog op het competentiegerichte onderwijs van het cluster juridisch van het mbo. Het boek kan natuurlijk ook van nut zijn voor anderen die een inleiding in het recht zoeken.

Er is voor gekozen de stof te benaderen vanuit de praktijk naar de theorie. Ieder hoofdstuk begint daarom met een casus die zoveel mogelijk aansluit bij de dagelijkse praktijk. De stof wordt zo beschreven dat de lezer er zich iets bij voor kan stellen. Dit is een van de redenen waarom het boek
begint met een deel over personen- en familierecht gevolgd door een deel over strafrecht. Pas daarna komen de delen met de wat meer abstracte onderwerpen zoals verbintenissenrecht
en goederenrecht aan bod.

Het boek is zo geschreven dat de cursist de stof zowel zelfstandig als onder begeleiding kan bestuderen. Het is echter niet alleen bruikbaar als studieboek maar kan ook goed als naslagwerk c.q. bronnenboek dienen en zal uitkomst bieden bij werken in praktijksimulaties of tijdens de stage. Een duidelijke hoofdstukstructuur met doelstellingen, een casus, een inleiding en aan het eind een samenvatting en kernbegrippen, gidsen de cursist door de stof. Met behulp van de vragen en opdrachten aan het slot van ieder hoofdstuk kan de cursist vaststellen of hij de leerstof op toepassingsniveau beheerst.

Details

Titel: Basisboek recht
auteur: Lydia Janssen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 5
Uitgever: Edu'Actief
Publicatiedatum: 27-05-2013
NUR: Recht
Gewicht: 981 gr
ISBN/ISBN13: 9789089747525
Intern nummer: 24229873

Extra informatie

Bronnenboeken MBO Basisboek recht

Recensie

Het Basisboek recht is een inleiding in het recht. Het is een bronnenboek geschreven met het oog op het competentiegerichte onderwijs van het cluster juridisch van het mbo. Het boek kan natuurlijk ook van nut zijn voor anderen die een inleiding in het recht zoeken. Er is voor gekozen de stof te benaderen vanuit de praktijk naar de theorie. Ieder hoofdstuk begint daarom met een casus die zoveel mogelijk aansluit bij de dagelijkse praktijk. De stof wordt zo beschreven dat de lezer er zich iets bij voor kan stellen. Dit is een van de redenen waarom het boek begint met een deel over personen- en familierecht gevolgd door een deel over strafrecht. Pas daarna komen de delen met de wat meer abstracte onderwerpen zoals verbintenissenrecht en goederenrecht aan bod. Het boek is zo geschreven dat de cursist de stof zowel zelfstandig als onder begeleiding kan bestuderen. Het is echter niet alleen bruikbaar als studieboek maar kan ook goed als naslagwerk c.q. bronnenboek dienen en zal uitkomst bieden bij werken in praktijksimulaties of tijdens de stage. Een duidelijke hoofdstukstructuur met doelstellingen, een casus, een inleiding en aan het eind een samenvatting en kernbegrippen, gidsen de cursist door de stof. Met behulp van de vragen en opdrachten aan het slot van ieder hoofdstuk kan de cursist vaststellen of hij de leerstof op toepassingsniveau beheerst.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.