Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Internationaal belastingrecht

Internationaal belastingrecht - A.C.G.A.C. de Graaf; P. Kavelaars; A.J.A. Stevens - ISBN: 9789013145168
Prijs: € 76,75 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (14-12-2017)
Genre: Fiscaal recht
Boekenliefde.nl:
Internationaal belastingrecht op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Als u actief bent over onze landsgrens heen, dan kunnen uw grensoverschrijdende activiteiten gemakkelijk leiden tot meervoudige belastingheffing over het daarmee behaalde inkomen – of het daarvoor ingezette vermogen. Deze uitgave gaat over deze problematiek om deze internationaal dubbele belasting te voorkomen.

Landen grijpen voor hun belastingheffing aan bij de nationaliteit en/of de woonplaats van een persoon en/of bij de bron van inkomen c.q. het daarvoor ingezette vermogen. In een grensoverschrijdende situatie leidt een samenloop van het nationaliteits-, woonstaat- of bronstaatbeginsel al snel tot meervoudige belastingheffing, ofwel: dubbele belasting. Dat moet u zo veel mogelijk zien te voorkomen. Maar hoe? Waar moet u zoal op bedacht zijn?

Internationaal belastingrecht start met een inleiding in de algemene beginselen en leerstukken, gevolgd door de algemene aspecten van voorkomingsregelingen en enkele bijzondere onderwerpen.

OESO-modelverdrag
Daarna is een substantieel deel van de uitgave gewijd aan het OESO-modelverdrag. De artikelen van dit verdrag zijn onderverdeeld in de winstsfeer, de vermogensinkomstensfeer, de arbeidsinkomstensfeer en overige inkomsten. Deze worden gerelateerd aan de samenhangende relevante bepalingen in de Nederlandse fiscale wetgeving. Hierna volgt uitgebreide aandacht voor de formeelrechtelijke aspecten rondom grensoverschrijdende belastingheffing, waarbij het accent met name op inlichtingenverplichtingen ligt.

In het laatste gedeelte staat het OESO-modelverdrag opnieuw centraal, maar dan in het kader van erf- en schenkbelasting. Ook hier wordt de samenhang met de nationale fiscale bepalingen geduid en uitgewerkt. Daarnaast is er specifiek aandacht voor internationale premieheffing.

Internationaal belastingrecht laat u zien met welke fiscale aspecten u te maken krijgt wanneer u activiteiten ontplooit over de landsgrens heen. Het opgenomen literatuur-, jurisprudentie-, besluiten- en trefwoordenregister bieden u daarbij extra handvatten. Deze editie is bijgewerkt tot 1 oktober 2017.

Details

Titel: Internationaal belastingrecht
auteur: A.C.G.A.C. de Graaf; P. Kavelaars; A.J.A. Stevens
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 14-12-2017
NUR: Fiscaal recht
Afmetingen: 379 x 264 x 28
Gewicht: 908 gr
ISBN/ISBN13: 9789013145168
Intern nummer: 40808297

Recensie

Als u actief bent over onze landsgrens heen, dan kunnen uw grensoverschrijdende activiteiten gemakkelijk leiden tot meervoudige belastingheffing over het daarmee behaalde inkomen # of het daarvoor ingezette vermogen. Deze uitgave gaat over deze problematiek om deze internationaal dubbele belasting te voorkomen. Landen grijpen voor hun belastingheffing aan bij de nationaliteit en/of de woonplaats van een persoon en/of bij de bron van inkomen c.q. het daarvoor ingezette vermogen. In een grensoverschrijdende situatie leidt een samenloop van het nationaliteits-, woonstaat- of bronstaatbeginsel al snel tot meervoudige belastingheffing, ofwel: dubbele belasting. Dat moet u zo veel mogelijk zien te voorkomen. Maar hoe? Waar moet u zoal op bedacht zijn? Internationaal belastingrecht start met een inleiding in de algemene beginselen en leerstukken, gevolgd door de algemene aspecten van voorkomingsregelingen en enkele bijzondere onderwerpen. OESO-modelverdrag Daarna is een substantieel deel van de uitgave gewijd aan het OESO- modelverdrag. De artikelen van dit verdrag zijn onderverdeeld in de winstsfeer, de vermogensinkomstensfeer, de arbeidsinkomstensfeer en overige inkomsten. Deze worden gerelateerd aan de samenhangende relevante bepalingen in de Nederlandse fiscale wetgeving. Hierna volgt uitgebreide aandacht voor de formeelrechtelijke aspecten rondom grensoverschrijdende belastingheffing, waarbij het accent met name op inlichtingenverplichtingen ligt. In het laatste gedeelte staat het OESO-modelverdrag opnieuw centraal, maar dan in het kader van erf- en schenkbelasting. Ook hier wordt de samenhang met de nationale fiscale bepalingen geduid en uitgewerkt. Daarnaast is er specifiek aandacht voor internationale premieheffing. Internationaal belastingrecht laat u zien met welke fiscale aspecten u te maken krijgt wanneer u activiteiten ontplooit over de landsgrens heen. Het opgenomen literatuur-, jurisprudentie-, besluiten- en trefwoordenregister bieden u daarbij extra handvatten. Deze editie is bijgewerkt tot 1 oktober 2017.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.