Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

BTW Jurisprudentie van het Hof van Justitie 2018/2019

BTW Jurisprudentie van het Hof van Justitie 2018/2019 - W.A.P. Nieuwenhuizen - ISBN: 9789013150971
Prijs: € 111,01 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (24-09-2018)
Genre: Fiscaal recht
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het belang van de Europese jurisprudentie is enorm toegenomen. Zonder volledige kennis hiervan kunt u btw-vraagstukken tegenwoordig niet, of niet goed meer, beantwoorden. Dit is de enige bundel die een compleet overzicht levert van zowel bestaande als nieuwe jurisprudentie op het gebied van btw.
Btw Jurisprudentie van het Hof van Justitie 2018-2019 is de eerste bundel die alle jurisprudentie van het Hof van Justitie op btw-gebied verenigt tot één uitgave. U vindt in de titel een compleet overzicht waarin zowel bestaande als nieuwe jurisprudentie zijn opgenomen.

Gedegen kennis van de jurisprudentie van het Hof van Justitie is vandaag de dag onmisbaar wanneer u te maken heeft met btw-vraagstukken. Dit overzicht brengt u daarom op vlotte en toegankelijke wijze volledig op de hoogte van de relevante rechtspraak.

Deze nieuwe editie bevat 44 nieuwe arresten die in de periode 1 juni 2017 tot 1 juni 2018 zijn gewezen. Een kwart van deze arresten heeft betrekking op het aftrekrecht. Daarnaast vindt u arresten over vrijstellingen en intracommunautaire transacties.

Rechtspraak btw overzicht
De ontwikkelingen van de jurisprudentie van het Hof van Justitie ten aanzien van belangrijke onderwerpen op btw-gebied gaan steeds sneller. Hieruit vloeien visies voort die niet direct uit de richtlijnen zelf, of uit de slechts summiere overwegingen van de richtlijkgever kunnen worden afgeleid. Als gevolg hiervan moet de rechterlijke macht de met de richtlijn strijdige nationale bepalingen ter zijde plaatsen en de direct werkende bepalingen van de richtlijn van toepassing verklaren.

Bovenstaande ontwikkeling maakt grondige kennis van Europese jurisprudentie essentiëler dan ooit. Deze titel geeft een helder en bovenal compleet overzicht dat u in geen enkele andere uitgave zult aantreffen. Doordat de samenvattingen zijn gegroepeerd per onderwerp, verkrijgt u snel een goed overzicht van de materie.

Iedereen die regelmatig tegen btw-vraagstukken oploopt - adviseurs, inspecteurs, leden van de rechtelijke macht, studenten, docenten en bedrijfsfiscalisten - is gebaat bij dit heldere publicatie van rechtspraak omtrent de btw.

Details

Titel: BTW Jurisprudentie van het Hof van Justitie 2018/2019
auteur: W.A.P. Nieuwenhuizen
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Uitgever: Wolters Kluwer Nederland B.V.
Publicatiedatum: 24-09-2018
NUR: Fiscaal recht
Gewicht: 1197 gr
ISBN/ISBN13: 9789013150971
Intern nummer: 42873529

Recensie

De jurisprudentie op BTW-gebied groeit explosief. Slaagt u er nog in om door de bomen het bos te zien? Deze bundel bevat samenvattingen van alle arresten op BTW-gebied, gerangschikt op thema. Wie geconfronteerd wordt met BTW-vraagstukken, zal voldoende kennis moeten hebben van de Europese richtlijnen en de jurisprudentie die hieruit voortvloeit. Het is met name de jurisprudentie van het Hof van Justitie die de afgelopen jaren een belangrijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Met als resultaat een toegenomen aantal arresten van het Hof en nieuwe leerstukken die niet direct zijn af te leiden uit de richtlijnen. De bundel is met name bedoeld voor belastingadviseurs, accountants, belastinginspecteurs, belastingrechters, bedrijfsfiscalisten die geconfronteerd worden met diverse btw-vraagstukken waarbij de jurisprudentie van het Hof van Justitie een rol spelen. Tevens is de bundel geschikt voor studenten die zich proberen dit moeilijke terrein meester te maken.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.