Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Mijn hoofd heeft het nogal druk vandaag

een moeder, een zoon en hun wonderlijke reis in de wereld van autisme

Mijn hoofd heeft het nogal druk vandaag - Georgina Derbyshire - ISBN: 9789020997798
Prijs: € 14,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (10-06-2011)
Genre: Psychologie
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Je zult het maar meemaken dat je zoon maandenlang denkt dat hij een hond is en de kinderen van het dagverblijf de stuipen op het lijf jaagt met zijn gegrom. Of dat hij zijn hele gezin verplicht om op straat in een nette rij achter elkaar te stappen, of onschuldige omstaanders in de supermarkt in een berg aardbeien katapulteert.

In Mijn hoofd heeft het nogal druk vandaag neemt Georgina Derbyshire de lezer mee op een wonderlijke reis in de leefwereld van haar zoontje Bobby. Ze beschrijft op hilarische en hartverwarmende wijze hoe de wereld best verwarrend kan zijn, zeker als je een tienjarig autistisch jongetje bent met een fascinatie voor stenen, meetlinten en treinen.

Een must voor iedereen die geconfronteerd wordt met autisme, en op zoek is naar steun, herkenning én humor.
Want zoals Georgina Derbyshire het zelf verwoordt: 'Lachen is toegestaan!'

Details

Titel: Mijn hoofd heeft het nogal druk vandaag
auteur: Georgina Derbyshire
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 159
Uitgever: Terra - Lannoo, Uitgeverij
Publicatiedatum: 10-06-2011
NUR: Psychologie
Afmetingen: 210 x 140 x 16
Gewicht: 252 gr
ISBN/ISBN13: 9789020997798
Intern nummer: 17866692

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 26-07-2011   geschreven door  Patrick Vandendaele
Autisme, een syndroom… Een gegeven waar je vaak met schroom over nadenkt, waar je niet steeds weet hoe je het moet inschatten, en waarbij je niet weet hoe je ermee moet omgaan. Dit boek brengt een concreet verhaal van een moeder die een zoon heeft die ‘lijdt’ aan dit syndroom, en waarbij we op een zeer bijzondere manier het leven zoals het is kunnen vinden van het leven met zo’n kereltje. Het is een mooi verhaal, een verhaal waar je uiteraard wel degelijk de ongemakken zal terugvinden, maar ook de schoonheid van de tederheid, de liefde, de vriendschap… Hilarisch bij tijde, hartverwarmend op andere momenten, en een kennismaking met een euvel die we niet, of toch onvoldoende kennen. En het is een meer dan interessant boek over een fenomeen dat miskend is, maar die toch van bijzonder belang lijkt te zijn voor de betrokkenen zelf en hun eigen omgeving. Op zichzelf niet echt denderend, ware het niet dat het leven van de kinderen die eraan lijden niet echt evident is. De eigenschappen van dit syndroom zijn dan ook zo eigen dat men niet echt gemakkelijk kan inzien wat het probleem is, wanneer men niet vertrouwd is met deze afwijking, en men vaak met onbegrip omgaat met deze kinderen. Gelukkig begint men meer en meer in te zien dat men beter af is met een duidelijke en gerichte begeleiding van autisten, en hierdoor kan men ook komen tot onverwachte resultaten. Het is een ontroerend verhaal, mooi geschreven en eens een ander beeld van deze mensen die wel degelijk heel wat liefde hebben voor hun omgeving. Een duidend en interessant boek.

Extra informatie

Mijn hoofd heeft het nogal druk vandaag

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.