Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Het seniorenbrein

De ontwikkeling van onze hersenen na ons vijftigste

Het seniorenbrein - Andre Aleman - ISBN: 9789045019826
Prijs: € 19,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (15-10-2012)
Genre: Psychologie
Boekenliefde.nl:
Het seniorenbrein op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

We maken ons allemaal wel eens zorgen over ons geheugen en ons verstand, zeker als we de vijftig gepasseerd zijn. Maar wat gebeurt er eigenlijk in ons hoofd als we ouder worden? Wanneer begint de achteruitgang? Hoe snel gaat het? En heeft een ouder brein ook voordelen?
In dit baanbrekende boek - het allereerste over dit onderwerp - laat André Aleman zien dat de achteruitgang vaak minder erg is dan we denken. Maar ook dat ons geheugen al rond ons twintigste begint te haperen. Het seniorenbrein is een verfrissend en informatief boek over stofjes en trainingen, plaques en de invloed van hormonen. Het vertelt volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten hoe je de voortekenen van alzheimer kunt herkennen, en wat je kunt doen om je hersenen scherp en gezond te houden.

Details

Titel: Het seniorenbrein
auteur: Andre Aleman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 224
Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum: 2012-10-15
NUR: Psychologie
Afmetingen: 210 x 134 x 19
Gewicht: 304 gr
ISBN/ISBN13: 9789045019826
Intern nummer: 22583183

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 15-11-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
De evolutie van de geneeskunde was nog nooit zo spectaculair als in de verlopen decennia... De inzichten in het menselijk lichaam en de ingrepen hierop waren nog nooit zo ingrijpend als in de jaren achter ons. Ook zo voor het belangrijkste deel van ons lichaam, dat ons geheel verpersoonlijkt, nl. de menselijke hersenen. Toch zijn de inzichten in deze grijze materie nog verre van voltooid, desondanks het belang van deze inzichten voor de toekomst, daar de mens, met de vooruitschrijdende geneeskunde, steeds maar ouder wordt, en aldus onderhevig wordt aan de grotere kansen om hersenziekten op te lopen, als zijn Alzheimer en Parkinson. Dit wil uiteraard niet zeggen dat we nog geen inzichten hebben op de werking en de processen die gaande zijn binnen onze hersenen, en dit wordt op een vrij duidelijke wijze aangetoond in dit (wetenschappelijk getint) boek. Heel wat weetjes en inzichten in de werking en de ontwikkeling van de hersenen, en de manier waarop leeftijd al dan niet invloed heeft op de werking van deze hersenen. En het brengt toch nogal wat verrassende inzichten die zowel geruststellend dan wel beangstigend zijn. In dit boek wordt duidelijk wat men reeds weet over deze materie : de bouwsten van de hersenen, neuronen, hun electrische circuits, de neurieten en de dendrieten, allen betrokken in zeer complexe werkingen die niet zo makkelijk te ontwarren zijn. Onder de meest diverse invalshoeken wordt uit de doeken gedaan wat men reeds weet over de werking van de hersenen, en hoe deze worden beïnvloed door bepaalde factoren. De diverse processen die de werking van de hersenen domineren, stimuleren, de genetische- en omgevingsfactoren, het zien en verwerken van wat men ziet, het geheugen met zijn diverse componenten, het gecreëerde denken en hoe dit verder moet en kan evolueren, de emoties, de impact van bepaalde stimuli las zijn de geneesmiddelen en drugs, de afwijkende patronen binnen de hersenen (Einstein and Co...), het bewustzijn binnen de werking, en misschien als eigenheid van de mens,...werkelijk een grondige, technische en begrijpelijke studie van wat ons het meeste aangaat als mens...Een ontdekkingsreis doorheen onze ‘grey cells’, wetenschappelijk onderbouwd, met een massa feitelijke illustraties, tests, verbanden...zowel voor de specialist als voor de geïnteresseerde leek. Werkelijk knap, denk ik...dus ben ik !

Extra informatie

Het seniorenbrein

Winkelvoorraad