Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Passendale 1917

Passendale 1917 - Lyn Macdonald; Lynn Macdonald - ISBN: 9789026321948
Prijs: € 32,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (12-02-2013)
Genre: Geschiedenis
Boekenliefde.nl:
Passendale 1917 op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De Derde Slag om Ieper is de herinnering ingegaan als een van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog. Uiteindelijk ging de strijd om de smalle richel waarop het dorpje Passendale was gelegen. Bij deze slag, waarvan het strategisch nut zeer omstreden was, vielen meer dan een half miljoen slachtoffers, door vijandelijk vuur of door verdrinking in de Vlaamse polder.

Aan geallieerde kant streden een miljoen soldaten, de meeste nog jonge mannen. Lyn MacDonald laat velen van hen aan het woord. Hun getuigenissen vertellen het verhaal van de dagelijkse realiteit op het drijfnatte slagveld. Het is een verhaal van groeiende desillusie, angst en wanhoop, maar ook van uitzonderlijke moed, kameraadschap en humor.

Details

Titel: Passendale 1917
auteur: Lyn Macdonald; Lynn Macdonald
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 3
Aantal pagina's: 277
Uitgever: Ambo/Anthos Uitgevers
Publicatiedatum: 12-02-2013
NUR: Geschiedenis
Afmetingen: 230 x 150 x 25
Gewicht: 476 gr
ISBN/ISBN13: 9789026321948
Intern nummer: 11123489

Extra informatie

Passendale 1917

Recensie

De Derde Slag om Ieper is de herinnering ingegaan als een van de gruwelijkste veldslagen uit de Eerste Wereldoorlog. Uiteindelijk ging de strijd om de smalle richel waarop het dorpje Passendale was gelegen. Bij deze slag, waarvan het strategisch nut zeer omstreden was, vielen talloze slachtoffers, door vijandelijk vuur of door verdrinking in de Vlaamse modder.

Aan geallieerde kant streden een miljoen soldaten, de meesten nog jonge mannen. Lyn Macdonald laat meer dan zeshonderd van hen aan het woord. Hun getuigenissen vertellen het verhaal van de dagelijkse realiteit op het drijfnatte slagveld. Het is een verhaal van groeiende desillusie, angst en wanhoop, maar ook van uitzonderlijke moed, kameraadschap en humor.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.