Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Rita Verdonk

mijn verhaal

Rita Verdonk - Adrianus Koster - ISBN: 9789462321632
Prijs: € 15,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (28-11-2013)
Genre: Biografieën
Boekenliefde.nl:
Rita Verdonk op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Op dinsdag 27 mei 2003 begon de eerste werkdag van Rita Verdonk als minister van Vreemdelingenzaken en Integratie in het nieuwe kabinet Balkenende-II. 'Niet het pluche, maar het principe' - dat was de pijler onder haar ministerschap. Ze stond voor betrokkenheid bij de gewone mensen, voor duidelijkheid scheppen en eenduidig en vooral consequent beleid. Dat maakte haar populair onder de kiezers en ze werd maar liefst tweemaal verkozen tot politicus van het jaar: in 2005 en in 2007.

Het was een roerige periode in de Nederlandse politiek. In Rita Verdonk - mijn verhaal vertelt Rita Verdonk voor het eerst openlijk over deze periode. Ze geeft haar visie op de twee kabinetten waarin ze als minister diende en vertelt wat er achter de schermen gebeurde tijdens de grote debatten van die tijd: de Illegalennota, de strijd om het VVD-lijsttrekkerschap met Mark Rutte, het handenschudincident met de Imam, de affaire Ayaan Hirsi Ali en het grote debat over het generaal pardon van Wouter Bos.

Details

Titel: Rita Verdonk
auteur: Adrianus Koster
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 188
Uitgever: Duuren Media, Van
Publicatiedatum: 28-11-2013
NUR: Biografieën
Afmetingen: 216 x 139 x 22
Gewicht: 285 gr
ISBN/ISBN13: 9789462321632
Intern nummer: 25528639

Extra informatie

Rita Verdonk - mijn verhaal

Recensie

Op dinsdag 27 mei 2003 begon de eerste werkdag van Rita Verdonk als minister van Vreemdelingenzaken en Integratie in het nieuwe kabinet Balkenende-II. 'Niet het pluche, maar het principe' - dat was de pijler onder haar ministerschap. Ze stond voor betrokkenheid bij de gewone mensen, voor duidelijkheid scheppen en eenduidig en vooral consequent beleid. Dat maakte haar populair onder de kiezers en ze werd maar liefst tweemaal verkozen tot politicus van het jaar: in 2005 en in 2007. Het was een roerige periode in de Nederlandse politiek. In Rita Verdonk - mijn verhaal vertelt Rita Verdonk voor het eerst openlijk over deze periode. Ze geeft haar visie op de twee kabinetten waarin ze als minister diende en vertelt wat er achter de schermen gebeurde tijdens de grote debatten van die tijd: de Illegalennota, de strijd om het VVD-lijsttrekkerschap met Mark Rutte, het handenschudincident met de Imam, de affaire Ayaan Hirsi Ali en het grote debat over het generaal pardon van Wouter Bos.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.