Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

John McCain De Amerikaanse keizer

John McCain De Amerikaanse keizer - Perry Pierik; P. Pierik; Hans Veldman - ISBN: 9789059117136
Prijs: € 12,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (27-06-2008)
Genre: Biografieën
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

In Nederland wordt over de Democraten beduidend meer geschreven dan over de Republikeinen. Deze voorliefde voor de Democratische Partij hangt samen met onze oriëntatie op het ‘liberal’ en Democratisch getinte oosten van Amerika. Het (midden)westen en het zuiden laten we links liggen, met als gevolg dat we zijn gaan geloven dat het oosten de Amerikaanse politiek bepaalt. Het tegendeel is het geval. Het zuiden en westen vormen de politieke hofleveranciers van Washington en zijn verantwoordelijk voor de conservatieve geest die zich reeds vier decennia van de Amerikaanse politiek meester heeft gemaakt. Het gevolg van onze eenzijdige oriëntatie was dat we lacherig en met licht ongeloof reageerden op de verkiezing Reagan, Bush I en Bush II. Gezien onze Democratische voorkeur is het niet ondenkbaar dat we in november 2008 weer verbaasd reageren als de Republikein John McCain tot president wordt verkozen. Dit boekje is geschreven met het doel de verbazing over de verkiezing van een Republikein voor te zijn, maar ook om aan te tonen dat McCain als Republikeins presidentskandidaat in sommige opzichten misschien wel de voorkeur geniet boven een Democraat.

Details

Titel: John McCain De Amerikaanse keizer
auteur: Perry Pierik; P. Pierik; Hans Veldman
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 90
Uitgever: Aspekt B.V., Uitgeverij
Publicatiedatum: 27-06-2008
NUR: Biografieën
Gewicht: 401 gr
ISBN/ISBN13: 9789059117136
Intern nummer: 10797227

Extra informatie

Aspekt Biografie John McCain De Amerikaanse keizer

Recensie

In Nederland wordt over de Democraten beduidend meer geschreven dan over de Republikeinen. Deze voorliefde voor de Democratische Partij hangt samen met onze oriëntatie op het ‘liberal’ en Democratisch getinte oosten van Amerika. Het (midden)westen en het zuiden laten we links liggen,met als gevolg dat we zijn gaan geloven dat het oosten de Amerikaanse politiek bepaalt. Het tegendeel is het geval. Vergeten wordt dat het zuiden en westen de politieke hofleveranciers van Washington vormen en verantwoordelijk zijn voor de conservatieve geest die zich reeds vier decennia van de Amerikaanse politiek meester heeft gemaakt. Het gevolg van onze eenzijdige oriëntatie was dat we lacherig en met licht ongeloof reageerden op de verkiezing Reagan, Bush I en Bush II. Gezien onze Democratische voorkeur is het niet ondenkbaar dat we in november 2008 weer verbaasd reageren als de Republikein John McCain tot president wordt verkozen. Dit boekje is geschreven met het doel de verbazing over de verkiezing van een Republikein voor te zijn, maar ook om aan te tonen dat McCain als Republikeins presidentskandidaat in sommige opzichten misschien wel de voorkeur geniet boven een Democraat.

Dr. Hans Veldman publiceerde een reeks boeken over de Amerikaanse politieke cultuur. Zijn bekendste werken zijn ‘De strijd om het Witte Huis’ en ‘De Perschef als biograaf’. De auteur is associate professor aan de Business University Nyenrode en Amerikadeskundige aan de Haagse Hogeschool.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.