Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

In gesprek met mijzelf

persoonlijke notities

In gesprek met mijzelf - Nelson Mandela - ISBN: 9789077330135
Prijs: € 29,99 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (01-10-2010)
Genre: Biografieën
Boekenliefde.nl:
In gesprek met mijzelf op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Nelson Mandela wordt wereldwijd gezien als een van de meest inspirerende iconen van onze tijd. Al die jaren heeft hij zijn gedachten over zijn leven – in voor- en tegenspoed – op papier gezet. Nu verleent hij ons een inzicht in zijn persoonlijke archieven, die een ongekende kijk geven op zijn opmerkelijke leven.


‘In zijn cel probeerde ik me Mandela voor te stellen – de legende die de geschiedenis veranderd heeft – als de Mandela die zoveel heeft opgeofferd voor die verandering. In gesprek met mijzelf bewijst de wereld een enorme dienst: het geeft een beeld van Mandela als mens.’
President Barack Obama


‘In het echte leven hebben we niet met goden te maken, maar met gewone mensen zoals we zelf zijn, mannen en vrouwen vol tegenstellingen, die standvastig zijn en wispelturig, sterk en zwak, eerbiedwaardig en eerloos.’
Nelson Mandela

In gesprek met mijzelf geeft de lezer toegang tot het leven van de unieke persoon achter de publieke figuur. Hier wordt het persoonlijke leven van Mandela getoond: van brieven die hij heeft geschreven tijdens de moeilijkste momenten van zijn langdurige gevangenschap tot het ongepubliceerde vervolg op zijn autobiografie De lange weg naar de vrijheid.
Mandela heeft notities – en zelfs ook kleine tekeningen – gemaakt tijdens vergaderingen en hij schreef zijn angstaanjagende dromen in de gevangenis op; hij hield dagboeken bij tijdens zijn vlucht gedurende de strijd tegen de apartheid in het begin van de jaren zestig en hij heeft bijna zeventig uur aan gesprekken met vrienden opgenomen. In dit boek is Mandela icoon noch heilige; hier is hij gewoon een mens van vlees en bloed.

In gesprek met mijzelf is een persoonlijk verslag, vanaf het eerste ontwaken van zijn politieke geweten tot en met zijn glansrol op het wereldtoneel. Het is een zeldzame kans om tijd door te brengen met Nelson Mandela; met hem in contact te komen, in zijn eigen stem: direct, helder en intiem.Nelson Mandela is geboren in Transkei, Zuid-Afrika, op 18 juli 1918. Hij werd lid van het African National Congress (ANC) in 1944 en hij was sindsdien betrokken bij het verzet tegen het regime van apartheid. Tot hij in 1962 werd gearresteerd, waarna 27 jaar gevangenschap volgde. In die tijd groeide zijn status als symbool van de strijd tegen de apartheid. Nadat hij in 1990 werd vrijgelaten, kreeg Mandela in 1993 de Nobelprijs voor de Vrede. In 1994 werd hij de eerste democratisch gekozen president van Zuid-Afrika.

Details

Titel: In gesprek met mijzelf
auteur: Nelson Mandela
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 376
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum
Publicatiedatum: 2010-10-01
NUR: Biografieën
Afmetingen: 240 x 160 x 48
Gewicht: 1027 gr
ISBN/ISBN13: 9789077330135
Intern nummer: 15747252

Extra informatie

In gesprek met mijzelf

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.