Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Geert Wilders

tovenaarsleerling

Geert Wilders - Meindert Fennema - ISBN: 9789035135345
Prijs: € 5,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (26-02-2014)
Genre: Biografieën
Boekenliefde.nl:
Geert Wilders op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

De politieke biografie Geert Wilders, Tovenaarsleerling laat zien hoe Geert Wilders gevormd werd door zijn politiek leider, Frits Bolkestein. Zijn succesvolle carriere in de vvd-fractie werd plotseling onderbroken toen hij besloot uit de vvd te stappen en een eigen partij op te richten. Wat bewoog hem? Was het tomeloze ambitie? Kreeg hij in de vvd van Dijkstal en Van Aartsen niet genoeg ruimte? Of was het de obsessie met de islam, versterkt door het islamitisch terrorisme dat zich, behalve op Ayaan Hirsi Ali, ook op Wilders richtte? Wat was het effect van de permanente bewaking van Wilders op zijn politieke oordeelsvorming? Wat zal het effect zijn van de aanklacht tegen Wilders?

Details

Titel: Geert Wilders
auteur: Meindert Fennema
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 283
Uitgever: ECI B.V. (inzake New Book uitg)
Plaats van publicatie: Amsterdam
Publicatiedatum: 26-02-2014
NUR: Biografieën
Afmetingen: 214 x 137 x 25
Gewicht: 405 gr
ISBN/ISBN13: 9789035135345
Intern nummer: 14626934

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 21-10-2010   geschreven door  Patrick Vandendaele
Het fenomeen Wilders onder zijn meest diverse invalshoeken. Het is een figuur, zoals er wel meer zijn, en hij kan worden gezien als de Le Pen of de Filip De Winter van Nederland, met dezelfde opmerkelijkheid als zijn andere bekende politieke vrienden. Hij staat bekend om zijn extreme en extremistische uitspraken, zijn populistische ideen, zijn aanvallende houdingen. Voor velen is hij de opvolger van Pim Fortuyn, zeker als het aankomt op het zeggen wat velen denken. Maar wie is die man? Van waar komt hij en hoe werd hij zo belangrijk in de Nederlandse politiek. Op een verrassende wijze ontdekken we (Belg zijnde) dat zijn initile roots wel degelijk bij de klassieke partijen zat, en hij eigenlijk een telg is van een figuur als Frits Bolkestein. De manier waarop hij eigenlijk zijn eigen weg ging, en zijn succes meer en meer toenam worden in dit boek op een zeer heldere manier beschreven, en je kan wel degelijk inzicht krijgen in het gedachtegoed van deze man, zonder dat je echt thuis moet zijn in de politieke wereld van Nederland. Op een zeer brede manier wijdt de auteur aandacht op alle mogelijke aspecten rondom deze belangrijke figuur die ondertussen incontournable is gebleken, en die wel degelijk een rijk verhaal weet te brengen doorheen de evenementen en evoluties sinds een aantal jaren rond deze figuur. Het is een toegankelijke biografie, die staat voor wat Wilders betekent, en die toch wel objectief blijft, en niet de fout begaat lesspellend te willen worden. Knap en interessant voor wie het belang van deze Wilders wil begrijpen. Fascinerend hoe bepaalde mensen de massa weten bespelen

Extra informatie

Geert Wilders

Recensie

Geert Wilders. Tovenaarsleerling leest als een politieke thriller, maar is in werkelijkheid een nauwkeurige en goed gedocumenteerde beschrijving van de politieke carrière van Geert Wilders. Zijn succesvolle loopbaan als fractieassistent bij de vvd, die hem in 1998 een Kamerzetel zou opleveren, verliep aanvankelijk op een volstrekt normale manier. Pas na de komst van Ayaan Hirsi Ali in de vvd-fractie en haar komeetachtige politieke carrière en na de beestachtige moord op Theo van Gogh, nam het leven van Geert Wilders een spectaculaire wending. Hij werd, samen met Hirsi Ali, plotseling een zwaar bewaakte Nederlander. Vlak voor de moord op Van Gogh had hij de vvd verlaten, en tot aan de Kamerverkiezingen van 2006 geloofden weinigen dat zijn alleingang een succes zou worden. Na de première van Fitna werd hij niet alleen de zwaarst bewaakte politicus van Europa, maar ook de bekendste Nederlander buiten Nederland. Wat verklaart zijn enorme electorale aantrekkingskracht _ en wat beweegt hem? Deze politieke biografie geeft verklaringen, maar geen oordelen. Het boek laat de beoordeling aan de lezer.Meindert Fennema is hoogleraar politieke theorie van etnische verhoudingen aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef talloze boeken en artikelen over anti-immigratiepartijen in West-Europa en publiceerde over elites en democratie. In 2007 verscheen zijn spraakmakende biografie van Hans Max Hirschfeld.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.