Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

De jonge Fortuyn

de wordingsgeschiedenis van een omstreden politicus

De jonge Fortuyn - Leonard Ornstein - ISBN: 9789023473114
Prijs: € 17,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Gebonden (12-04-2012)
Genre: Biografieën
Boekenliefde.nl:
De jonge Fortuyn op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hoe het leven van Nederlands meest excentrieke en uitgesproken politicus eindigde, weten we. Hij werd op 6 mei 2002 vermoord. De man die bewondering, afschuw en verwarring wekte, werd op die dag in één klap een politiek martelaar.

In 'De jonge Fortuyn' gaat Leonard Ornstein terug naar de wortels van Pim Fortuyn, naar het lawaaiige gezin met zes kinderen waarin de kleine Pim opgroeide. Ornstein vertelt het verhaal van Fortuyns jeugd in Velsen, van zijn geboorte in 1948 tot het einde van zijn studententijd in 1972. Hij laat zien dat Pim Fortuyn in zijn leven vele gedaanteverwisselingen heeft ondergaan: van een rooms-katholieke scholier in driedelig pak op het Haarlemse Mendelcollege tot een dandyachtige student die flirtte met het links-radicale, marxistische gedachtegoed. In het roerige jaar 1968 werd hij twintig. Hij worstelde toen al geruime tijd met zijn seksuele geaardheid, een paar jaar later zou hij uit de kast komen. Vanaf dat moment manifesteert hij zich trots als zelfbewuste homoseksueel.

'De jonge Fortuyn' bevat vele ingrediënten die de kiem legden voor de latere politicus Pim Fortuyn, de man die theater en humor bracht in de politiek en hevige emoties in de samenleving losmaakte.

Leonard Ornstein (1955) werkt bij de VPRO en is politiek redacteur van het programma Buitenhof. Hij studeerde sociologie aan de Universiteit Utrecht. Jarenlang was hij verbonden aan Het Parool en Vrij Nederland. Hij is coauteur van diverse boeken, onder andere 'Frits Bolkestein, portret van een liberale vrijbuiter' (1999) en 'Paleis Europa' (2007). In 1995 ontving hij de Anne Vondelingsprijs voor politieke journalistiek. Leonard Ornstein hoopt in 2014 te promoveren op de biografie van Pim Fortuyn.

Details

Titel: De jonge Fortuyn
auteur: Leonard Ornstein
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 240
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 2012-04-12
NUR: Biografieën
Afmetingen: 223 x 139 x 25
Gewicht: 412 gr
ISBN/ISBN13: 9789023473114
Intern nummer: 21134332

Extra informatie

De jonge Fortuyn

Recensie

Hoe het leven van Nederlands meest excentrieke en uitgesproken politicus eindigde, weten we. Hij werd op 6 mei 2002 vermoord. De man die bewondering, afschuw en verwarring wekte, werd op die dag in één klap een politiek martelaar. In De jonge Fortuyn gaat Leonard Ornstein terug naar de wortels van Pim Fortuyn, naar het lawaaiige gezin met zes kinderen waarin de kleine Pim opgroeide. Ornstein vertelt het verhaal van Fortuyns jeugd in Velsen, van zijn geboorte in 1948 tot het einde van zijn studententijd in 1972. Hij laat zien dat Pim Fortuyn in zijn leven vele gedaanteverwisselingen heeft ondergaan: van een roomskatholieke scholier in drie-delig pak op het Haarlemse Mendelcollege tot een dandyachtige student die flirtte met het links-radicale, marxistische gedachtegoed. In het roerige jaar 1968 werd hij twintig. Hij worstelde toen al geruime tijd met zijn seksuele geaardheid, een paar jaar later zou hij uit de kast komen. Vanaf dat moment manifesteert hij zich trots als zelfbewuste homoseksueel. De jonge Fortuyn bevat vele ingrediënten die de kiem legden voor de latere politicus Pim Fortuyn, de man die theater en humor bracht in de politiek en hevige emoties in de samenleving losmaakte.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.