Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Cruciale keuzes

Memoires

Cruciale keuzes - Hillary Rodham Clinton - ISBN: 9789460037405
Prijs: € 24,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (10-06-2014)
Genre: Biografieën
Boekenliefde.nl:
Cruciale keuzes op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Hillary Rodham Clinton doet in Cruciale keuzes van binnenuit verslag over de crises, keuzes en catastrofes die ze heeft meegemaakt in de vier jaar waarin ze de zevenenzestigste minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten is geweest en beschrijft hoe haar kijk op de toekomst daardoor is beïnvloed. Een onthullende kijk achter de schermen van de internationale diplomatie.

‘We komen in het leven allemaal voor cruciale keuzes te staan,’ schrijft ze aan het begin van haar persoonlijke kroniek van vier jaar waarin ze in het middelpunt stond van de wereldpolitiek. ‘Het leven draait om het maken van dat soort keuzes. Onze keuzes en hoe we daarmee omgaan bepalen wat voor mensen we worden.’

Na de presidentsverkiezingen van 2008 verwachtte ze dat ze voor de staat New York zou terugkeren in de Senaat. Maar tot haar verbazing vroeg de man die haar in de strijd om de Democratische nominatie had verslagen, de pas verkozen president Barack Obama, haar om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Dit boek is de neerslag van de vier uitzonderlijke, historische jaren die volgden, en van de keuzes waarvoor zij en haar collega’s kwamen te staan.

Clinton en Obama moesten gehavende bondgenootschappen oplappen, een eind maken aan twee oorlogen en een antwoord zoeken op een wereldwijde financiële crisis. Ze kregen te maken met een steeds sterkere concurrent, China, met bedreigingen vanuit Iran en Noord-Korea en met de Arabische Lente die het Midden-Oosten in vuur en vlam zette. In die vier jaar worstelden ze met zware dilemma’s, vooral als ze moesten besluiten om Amerikanen uit te zenden op levensgevaarlijke missies, of dat nu in Afghanistan was of in Libië of bij de jacht op Osama bin Laden.

Aan het eind van haar vier jaar als minister had Hillary Clinton 112 landen bezocht en anderhalf miljoen kilometer afgelegd. Mede daardoor had ze inzicht gekregen in de ontwikkelingen die van belang zijn voor het sterk aan veranderingen onderhevige politieke landschap van de eenentwintigste eeuw: politieke ongelijkheid, klimaatverandering en revoluties op het gebied van energie, communicatie en gezondheid. Op basis van gesprekken met tal van leiders en deskundigen geeft Hillary Rodham Clinton haar mening over de nieuwe rol van de Verenigde Staten in een veranderlijke wereld. Ze houdt een hartstochtelijk pleidooi voor mensenrechten en voor de volledige deelname aan de samenleving van vrouwen, jongeren en LGBT’s. Door haar inzicht in tientallen jaren vol maatschappelijke veranderingen weet ze het kaf van het koren te scheiden en uit te tekenen wat er dag in, dag uit in de wereld verandert.

Hillary Rodham Clinton biedt de lezer een masterclass in internationale diplomatie op het hoogste niveau. Ze geeft ook heet van de naald haar kijk op hoe macht ‘slim’ kan worden aangewend om veiligheid en voorspoed te brengen in een wereld waarin de Verenigde Staten een land blijven waar niemand omheen kan.

Details

Titel: Cruciale keuzes
auteur: Hillary Rodham Clinton
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 400
Uitgever: Balans, Uitgeverij
Publicatiedatum: 10-06-2014
NUR: Biografieën
Afmetingen: 230 x 150 x 39
Gewicht: 1021 gr
ISBN/ISBN13: 9789460037405
Intern nummer: 25549127

Extra informatie

Cruciale keuzes

Recensie

Hillary Rodham Clinton doet van binnenuit verslag over de crises, keuzes en catastrofes die ze heeft meegemaakt in de vier jaar waarin ze minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten is geweest en beschrijft hoe haar kijk op de toekomst daardoor is beïnvloed. Een onthullende kijk achter de schermen van de internationale diplomatie. `We komen in het leven allemaal voor cruciale keuzes te staan, schrijft ze aan het begin van haar persoonlijke kroniek van vier jaar waarin ze in het middelpunt stond van de wereldpolitiek. `Het leven draait om het maken van dat soort keuzes. Onze keuzes en hoe we daarmee omgaan bepalen wat voor mensen we worden. Na de presidentsverkiezingen van 2008 verwachtte ze dat ze voor de staat New York zou terugkeren in de Senaat. Maar tot haar verbazing vroeg de man die haar in de strijd om de Democratische nominatie had verslagen, de pas verkozen president Barack Obama, haar om minister van Buitenlandse Zaken te worden. Dit boek is de neerslag van de vier uitzonderlijke, historische jaren die volgden, en van de keuzes waarvoor zij en haar collega s kwamen te staan. Clinton en Obama moesten gehavende bondgenootschappen oplappen, een eind maken aan twee oorlogen en een antwoord zoeken op een wereldwijde financiële crisis. Ze kregen te maken met een steeds sterkere concurrent, China, met bedreigingen vanuit Iran en Noord-Korea en met de Arabische Lente die het Midden-Oosten in vuur en vlam zette. Hillary Clinton biedt de lezer een masterclass in internationale diplomatie op het hoogste niveau. Ze geeft ook heet van de naald haar kijk op hoe macht `slim kan worden aangewend om veiligheid en voorspoed te brengen in een wereld waarin de Verenigde Staten een land blijven waar niemand omheen kan.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.