Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Angela Merkel

koningin van Europa

Angela Merkel - Wierd Duk - ISBN: 9789035142565
Prijs: € 9,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (09-07-2014)
Genre: Politiek
Boekenliefde.nl:
Angela Merkel op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Angela Merkel is de machtigste politicus in de Europese Unie. Haar woorden wegen zwaar. Om wat voor crisis het ook gaat: de wereld kijkt naar de Duitse kanselier.
Maar Merkel opereert voorzichtig. De gepromoveerde natuurkundige uit de voormalige ddr houdt niet van grootse gebaren. Zij wikt en weegt en stelt besluiten uit, tot het moment dat zij zeker is van haar zaak.
De kiezers belonen Merkel voor die aanpak. Haar omzichtige optreden doet het land goed, vinden zij. Maar hoewel Angela Merkel dagelijks in het nieuws is en uitgebreid wordt geanalyseerd, blijft zij een raadsel. Niemand kent haar ware drijfveren.
Volgens haar critici is Angela Merkel een politicus zonder diepe overtuigingen: een 'Teflon-Kanzlerin' met wie je alle kanten op kunt. Zij zien Merkel als een opportunist, die slechts uit is op machtsbehoud. Zij vragen zich bovendien af of Angela Merkel voldoende leiderschap toont nu het Westen er een groot probleem bij heeft: de opkomst van een assertief, antiwesters Rusland.
In dit boek beschrijft Wierd Duk het geheim van Merkels succes. En hij onderzoekt de vraag: is Angela Merkel, de koningin van Europa, wel opgewassen tegen de machtshongerige Russische president Vladimir Poetin?

Historicus en journalist Wierd Duk is correspondent in Berlijn voor Nederlandse media. Hij schreef eerder het boek Poetin. Straatvechter bedreigt wereldorde.

De pers over Poetin:

'Hoogst actueel en zeer verhelderend.' Historisch Nieuwsblad
'Helder historisch overzicht.' nrc Handelsblad
'Ideale leidraad voor lezers die nieuwsgierig zijn naar de baas in het Kremlin.' De Standaard

Details

Titel: Angela Merkel
auteur: Wierd Duk
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 148
Uitgever: Prometheus, Uitgeverij
Publicatiedatum: 09-07-2014
NUR: Politiek
Afmetingen: 200 x 125 x 15
Gewicht: 194 gr
ISBN/ISBN13: 9789035142565
Intern nummer: 27101429

Extra informatie

Angela Merkel

Recensie

Angela Merkel is de machtigste politicus in de Europese Unie. Haar woorden wegen zwaar. Om wat voor crisis het ook gaat: de wereld kijkt naar de Duitse kanselier. Maar Merkel opereert voorzichtig. De gepromoveerde natuurkundige uit de voormalige ddr houdt niet van grootse gebaren. Zij wikt en weegt en stelt besluiten uit, tot het moment dat zij zeker is van haar zaak. De kiezers belonen Merkel voor die aanpak. Haar omzichtige optreden doet het land goed, vinden zij. Maar hoewel Angela Merkel dagelijks in het nieuws is en uitgebreid wordt geanalyseerd, blijft zij een raadsel. Niemand kent haar ware drijfveren. Volgens haar critici is Angela Merkel een politicus zonder diepe overtuigingen: een 'Teflon-Kanzlerin' met wie je alle kanten op kunt. Zij zien Merkel als een opportunist, die slechts uit is op machtsbehoud. Zij vragen zich bovendien af of Angela Merkel voldoende leiderschap toont nu het Westen er een groot probleem bij heeft: de opkomst van een assertief, antiwesters Rusland. In dit boek beschrijft Wierd Duk het geheim van Merkels succes. En hij onderzoekt de vraag: is Angela Merkel, de koningin van Europa, wel opgewassen tegen de machtshongerige Russische president Vladimir Poetin? Historicus en journalist Wierd Duk is correspondent in Berlijn voor Nederlandse media. Hij schreef eerder het boek Poetin. Straatvechter bedreigt wereldorde. De pers over Poetin: 'Hoogst actueel en zeer verhelderend.' Historisch Nieuwsblad 'Helder historisch overzicht.' nrc Handelsblad 'Ideale leidraad voor lezers die nieuwsgierig zijn naar de baas in het Kremlin.' De Standaard

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.