Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Voorbij de crisis

Voorbij de crisis - Hein Pieper; Jan Prij; Pieter Omtzigt; Jan-Jacob van Dijk; Marcel ten Hooven - ISBN: 9789085069171
Prijs: € 24,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (21-01-2010)
Genre: Nationale Politiek
Boekenliefde.nl:
Voorbij de crisis op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Voorbij de kredietcrisis is de boekuitgave van het winternummer van het tijdschrift CDV. Het boek bevat bijdragen van een groot aantal vooraanstaande wetenschappers en politici, waaronder Frank Ankersmit, Herman Wijffels, Paul Kalma en Lans Bovenberg.

De economische crisis is aanleiding voor een hernieuwd debat over de rol van de staat, de markt en het maatschappelijk verkeer. ‘Vertrouwen’ en ‘verantwoordelijkheid’ zijn kernbegrippen in de ideologische zoektocht naar een nieuw evenwicht voor de westerse samenleving. Op het politieke toneel lijken de christendemocraten in dit verband te beschikken over goede papieren. Zij stellen dat zonder maatschappelijk middenveld en zonder op vertrouwen gebaseerde formele en informele verbanden tussen burgers, de rol van de overheid in de democratie dubieus kan worden.

Details

Titel: Voorbij de crisis
auteur: Hein Pieper; Jan Prij; Pieter Omtzigt; Jan-Jacob van Dijk; Marcel ten Hooven
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 220
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 21-01-2010
NUR: Nationale Politiek
Gewicht: 537 gr
ISBN/ISBN13: 9789085069171
Intern nummer: 13661422

Extra informatie

Christen Democratische Verkenningen Voorbij de kredietcrisis

Recensie

Voorbij de crisis Voorbij de kredietcrisis is de boekuitgave van het winternummer van het tijdschrift CDV. Het boek bevat bijdragen van een groot aantal vooraanstaande wetenschappers en politici, waaronder Frank Ankersmit, Herman Wijffels, Paul Kalma en Lans Bovenberg. De economische crisis is aanleiding voor een hernieuwd debat over de rol van de staat, de markt en het maatschappelijk verkeer. ‘Vertrouwen’ en ‘verantwoordelijkheid’ zijn kernbegrippen in de ideologische zoektocht naar een nieuw evenwicht voor de westerse samenleving. Op het politieke toneel lijken de christendemocraten in dit verband te beschikken over goede papieren. Zij stellen dat zonder maatschappelijk middenveld en zonder op vertrouwen gebaseerde formele en informele verbanden tussen burgers, de rol van de overheid in de democratie dubieus kan worden. -------------------------------------------------------------------------------- Ook van de auteur(s): Ongewenste goden[apr. 2006] Geschiedenis van de Christelijk-Historische Unie, 1908 - 1980[okt. 2008] Benauwd in het midden[sep. 2008] De nieuwe wereld[jul. 2009] De lege tolerantie[feb. 2001]

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.