Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Populisten in de polder

Populisten in de polder - Gerrit Voerman; Paul Lucardie - ISBN: 9789461057044
Prijs: € 20,00 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (15-03-2012)
Genre: Nationale Politiek
Boekenliefde.nl:
Populisten in de polder op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Populisme is 'in', zowel in Nederland als elders in Europa, Noord-Amerika (Tea Party), Zuid-Amerika (de Argentijnse president Hugo Chávez), tot in Thailand. Maar het populisme blijft een bijna ongrijpbaar fenomeen, ook in de Hollandse polders.

Politici die voor populist worden uitgemaakt, wijzen die benaming vaak verontwaardigd van de hand. Wetenschappers en journalisten strooien soms erg nonchalant met het woord. De auteurs van dit boek willen dat vermijden. Na een zorgvuldige omschrijving van het verschijnsel gaan ze na in hoeverre en wanneer het populisme in Nederland is voorgekomen. Daarbij komen niet alleen Pim Fortuyn en Geert Wilders aan bod, maar ook Jan Marijnissen en hun uiteenlopende voorgangers (van Joan Derk baron van der Capellen tot Den Pol tot Boer Koekoek). Eén ding is duidelijk: het populisme mag dan eenvoudige oplossingen verkondigen voor ingewikkelde problemen, maar het is niet minder complex dan andere politieke stromingen.

Over de auteur(s):
Paul Lucardie en Gerrit Voerman zijn verbonden aan het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Details

Titel: Populisten in de polder
auteur: Gerrit Voerman; Paul Lucardie
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 168
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 2012-03-15
NUR: Nationale Politiek
Afmetingen: 241 x 161 x 20
Gewicht: 482 gr
ISBN/ISBN13: 9789461057044
Intern nummer: 20168290

Extra informatie

Populisten in de polder

Recensie

Populisme is 'in', zowel in Nederland als elders in Europa, Noord-Amerika (Tea Party), Zuid-Amerika (de Argentijnse president Hugo Chávez), tot in Thailand. Maar het populisme blijft een bijna ongrijpbaar fenomeen, ook in de Hollandse polders. Politici die voor populist worden uitgemaakt, wijzen die benaming vaak verontwaardigd van de hand. Wetenschappers en journalisten strooien soms erg nonchalant met het woord. De auteurs van dit boek willen dat vermijden. Na een zorgvuldige omschrijving van het verschijnsel gaan ze na in hoeverre en wanneer het populisme in Nederland is voorgekomen. Daarbij komen niet alleen Pim Fortuyn en Geert Wilders aan bod, maar ook Jan Marijnissen en hun uiteenlopende voorgangers (van Joan Derk baron van der Capellen tot Den Pol tot Boer Koekoek). Eén ding is duidelijk: het populisme mag dan eenvoudige oplossingen verkondigen voor ingewikkelde problemen, maar het is niet minder complex dan andere politieke stromingen. Over de auteur(s): Paul Lucardie en Gerrit Voerman zijn verbonden aan het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen (DNPP) van de Rijksuniversiteit Groningen.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.