Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Politici

Kijken in de ziel

Politici - Coen Verbraak - ISBN: 9789060059258
Prijs: € 18,90 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (01-08-2011)
Genre: Nationale Politiek
Boekenliefde.nl:
Politici op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Kijken in de ziel is dé succesvolle tv-serie van de NTR. In navolging van de eerdere interviewreeksen met psychiaters, toptrainers en strafpleiters kruist Coen Verbraak in dit deel van Kijken in de ziel de degens met grote politici van vroeger en nu: Jan Marijnissen, Wouter Bos, Hans Wiegel, Elco Brinkman, Jolande Sap, André Rouvoet, Els Borst, Jack de Vries, Nebahat Albayrak, Frans Weisglas en Rita Verdonk.

Waarom zijn ze volksvertegenwoordiger geworden? In hoeverre beïnvloedt het werk hun privéleven, en andersom? Zijn ze wel eens bedreigd? Ook in deze reeks interviews slaagt Coen Verbraak erin door te dringen tot de ziel van zijn gesprekspartners en weet hij de politici te verleiden tot prikkelende uitspraken.

Details

Titel: Politici
auteur: Coen Verbraak
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 336
Uitgever: Bezige Bij, De
Publicatiedatum: 2011-08-01
NUR: Nationale Politiek
Afmetingen: 216 x 136 x 28
Gewicht: 440 gr
ISBN/ISBN13: 9789060059258
Intern nummer: 17920479

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 11-09-2012   geschreven door  Patrick Vandendaele
Een boekje dat werd opgesteld in de stream van een televisieprogramma, en dat wel degelijk weet aan te spreken. Eén nadeel, indien je wil, is dat het wat minder relevant is voor de Vlamingen onder ons, maar anderzijds biedt het een knappe benadering, een scenario dat we wellicht graag toegepast zouden zien in België, en waar het alvast een topper zou worden bij de meerwaardezoekers, lees bvb. op Canvas. De benadering is heel eenvoudig, maar blinkt vooral doorheen de toepassing ervan en de diepte van de gesprekken die hier worden gevoerd. Het gaat om gesprekken die werden gevoerd met politici uit Nederland, en die niet noodzakelijk en voornamelijk draaiden rond de politiek, maar voornamelijk om de mens achter de gekende BN'er... Jan Marijnissen, Wouter Bos, Rita Verdonck en vele andere prominente politici die in deze gesprekken een ander stuk van henzelf weet prijs te geven dan wat je van hen ziet op de televisie of verneemt via de media. Natuurlijk zijn deze mensen ook maar mensen, maar het is toch steeds interessant om te ontdekken hoe ze in mekaar zitten, van waar ze komen en hoe men eigenlijk hun ideeën en hun loopbaan als politicus wel degelijk kan terugvinden in gebeurtenissen en gevoelens uit het verleden, maar ook de manier waarop ze hun taak vandaag opnemen, wat hen drijft en hoe ze hun toekomst zelf zien. Bijzonder verhelderend en wel degelijk een benadering die een menselijker beeld weet te geven aan deze mensen.

Extra informatie

Kijken in de ziel Politici

Recensie

Kijken in de ziel is dé succesvolle tv-serie van de NTR. In navolging van de eerdere interviewreeksen met psychiaters, toptrainers en strafpleiters kruist Coen Verbraak in dit deel van Kijken in de ziel de degens met grote politici van vroeger en nu: Jan Marijnissen, Wouter Bos, Hans Wiegel, Elco Brinkman, Jolande Sap, André Rouvoet, Els Borst, Jack de Vries, Nebahat Albayrak, Frans Weisglas en Rita Verdonk. Waarom zijn ze volksvertegenwoordiger geworden? In hoeverre beïnvloedt het werk hun privéleven, en andersom? Zijn ze wel eens bedreigd? Ook in deze reeks interviews slaagt Coen Verbraak erin door te dringen tot de ziel van zijn gesprekspartners en weet hij de politici te verleiden tot prikkelende uitspraken.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.