Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Is Wilders een fascist ?

Is Wilders een fascist ? - Robin te Slaa - ISBN: 9789461052070
Prijs: € 15,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (15-10-2012)
Genre: Nationale Politiek
Boekenliefde.nl:
Is Wilders een fascist ? op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het is een terugkerende vraag in het publieke debat: in hoeverre zijn PVV-leider Geert Wilders en zijn partij wel of niet fascistisch? Is Wilders een fascist? gaat over de inhoud van deze vergelijking.

Een veelzijdig en erudiet gezelschap van prominente Nederlanders, onder wie cabaretier Herman van Veen, misdaadjournalist Peter R. de Vries en ex-minister Ella Vogelaar, bestempelde Wilders en zijn beweging ronduit als fascistisch. Oud-premier Ruud Lubbers verklaarde vorig jaar dat de vergelijking tussen PVV en het fascisme moet kunnen. Hij meende dat er in een tijd van rechts beleid en boude uitspraken best tegengas mocht worden gegeven.

Kan dit zomaar? Robin te Slaa, medeauteur van het standaardwerk De NSB. Ontstaan en opkomst van de Nationaal-Socialistische Beweging en kenner bij uitstek van deze materie, buigt zich over deze slepende kwestie. In Is Wilders een fascist? legt hij de voorman van de PVV langs de fascistische meetlat.

Details

Titel: Is Wilders een fascist ?
auteur: Robin te Slaa
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 96
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 2012-10-15
NUR: Nationale Politiek
Afmetingen: 220 x 141 x 14
Gewicht: 288 gr
ISBN/ISBN13: 9789461052070
Intern nummer: 23450471

Extra informatie

Is Wilders een fascist?

Recensie

Het is een terugkerende vraag in het publieke debat: in hoeverre zijn PVV-leider Geert Wilders en zijn partij wel of niet fascistisch? Is Wilders een fascist? gaat over de inhoud van deze vergelijking. Een veelzijdig en erudiet gezelschap van prominente Nederlanders, onder wie cabaretier Herman van Veen, misdaadjournalist Peter R. de Vries en ex-minister Ella Vogelaar, bestempelde Wilders en zijn beweging ronduit als fascistisch. Oud-premier Ruud Lubbers verklaarde vorig jaar dat de vergelijking tussen PVV en het fascisme moet kunnen. Hij meende dat er in een tijd van rechts beleid en boude uitspraken best tegengas mocht worden gegeven. Kan dit zomaar? Robin te Slaa, medeauteur van het standaardwerk De NSB. Ontstaan en opkomst van de Nationaal-Socialistische Beweging en kenner bij uitstek van deze materie, buigt zich over deze slepende kwestie. In Is Wilders een fascist? legt hij de voorman van de PVV langs de fascistische meetlat.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.