Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Dood of wederopstanding?

Over het christelijke in de Nederlandse politiek

Dood of wederopstanding? - Erik Borgman; Pieter Jan Dijkman; Paul van Geest - ISBN: 9789461052025
Prijs: € 24,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Niet meer in voorraad
Bindwijze: Boek, Paperback (17-09-2012)
Genre: Nationale Politiek
Boekenliefde.nl:
Dood of wederopstanding? op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Zo opzienbarend als de opkomst van christelijke politieke partijen ruim een eeuw geleden was, zo geruisloos lijkt nu hun neergang. In 1965 telde het Nederlandse parlement tachtig christelijke zetels, sinds de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 nog achtentwintig. Is het einde van de christelijke politiek in zicht?
Deze ontkerstening van het Nederlandse parlement is een afspiegeling van de ontkerkelijking en de deconfessionalisering van de maatschappij als geheel. Deze bundel onderzoekt hoe het christendom nog van waarde kan zijn voor de politiek en hoe christelijke politiek een zinvolle betekenis kan krijgen. De christelijke traditie belemmert politiek niet, maar schept juist ruimte voor betekenisvolle en waardevolle politiek, zo luidt de stelling. Het eerste deel van de bundel gaat over de waarde van een civiele religie voor de samenleving. Het tweede deel analyseert de politisering van religie gedurende het laatste decennium. In het laatste deel staat de ontwikkeling van een nieuwe, systematische positie van christelijke politiek centraal.
Met bijdragen van: Govert Buijs, Wim van de Donk, Eginhard Meijering, Herman Paul, Bart Wallet en Theo de Wit.

Pieter Jan Dijkman is hoofdredacteur van Christen Democratische Verkenningen, het kwartaalblad van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Erik Borgman is hoogleraar theologie aan de Universiteit van Tilburg. Paul van Geest is hoogleraar kerkgeschiedenis aan de Universiteit van Tilburg.

Details

Titel: Dood of wederopstanding?
auteur: Erik Borgman; Pieter Jan Dijkman; Paul van Geest
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Boom uitgevers Amsterdam
Publicatiedatum: 2012-09-17
NUR: Nationale Politiek
Afmetingen: 240 x 170 x 13
Gewicht: 424 gr
ISBN/ISBN13: 9789461052025
Intern nummer: 23412799

Extra informatie

Dood of wederopstanding?

Recensie

Zo opzienbarend als de opkomst van christelijke politieke partijen ruim een eeuw geleden was, zo geruisloos lijkt nu hun neergang. In 1965 telde het Nederlandse parlement tachtig christelijke zetels, sinds de Tweede Kamerverkiezingen in 2010 nog achtentwintig. Is het einde van de christelijke politiek in zicht? Deze ontkerstening van het Nederlandse parlement is een afspiegeling van de ontkerkelijking en de deconfessionalisering van de maatschappij als geheel. Deze bundel onderzoekt hoe het christendom nog van waarde kan zijn voor de politiek en hoe christelijke politiek een zinvolle betekenis kan krijgen. De christelijke traditie belemmert politiek niet, maar schept juist ruimte voor betekenisvolle en waardevolle politiek, zo luidt de stelling. Het eerste deel van de bundel gaat over de waarde van een civiele religie voor de samenleving. Het tweede deel analyseert de politisering van religie gedurende het laatste decennium. In het laatste deel staat de ontwikkeling van een nieuwe, systematische positie van christelijke politiek centraal. Met bijdragen van: Govert Buijs, Wim van de Donk, Eginhard Meijering, Herman Paul, Bart Wallet en Theo de Wit. Pieter Jan Dijkman is hoofdredacteur van Christen Democratische Verkenningen, het kwartaalblad van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA. Erik Borgman is hoogleraar theologie aan de Universiteit van Tilburg. Paul van Geest is hoogleraar kerkgeschiedenis aan de Universiteit van Tilburg.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.