Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Plukalmanak

eten uit de natuur

Plukalmanak - Søren Espersen; Claus Meyer - ISBN: 9789050115490
Prijs: € 19,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Gebonden (04-09-2015)
Genre: Wilde planten
Boekenliefde.nl:
Plukalmanak op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Een culinaire plantengids voor liefhebbers van eten uit de natuur, wildplukken en voor de echte buitenkok. Geschreven door de Deense topkok Claus Meyer, de man achter NOMA, een van de beste restaurants ter wereld. Wat is er lekkerder dan koken met ingrediënten uit de natuur? Vul je mand met kokkels en vogelkers, cantharellen, brandnetels en zeesla.

De nadruk ligt op goede soortbeschrijvingen van eetbare planten en ander lekkers uit de natuur, de groeiplaatsen en de beste oogsttijd. Hiernaast biedt het boek culinaire tips en heerlijke seizoensrecepten. Mooi geïllustreerd.

- meer dan 100 soorten eetbare planten, vruchten, noten, paddenstoelen en planten & dieren uit zee
- complete soortbeschrijvingen met aandacht voor de seizoenen, groeiplaatsen en oogsttijd
- 100-den tips voor culinair gebruik en meer dan 50 heerlijke seizoensrecepten
- duidelijke illustraties van de planten
- met rode lijst, index en plukadvies
- luxe uitgevoerd & leeslint

Plukalmanak is een complete 'wildplukflora' voor kenners en liefhebbers van wildplukken met respect voor de natuur.

Claus Meyer is een Deense gastronomische ondernemer met een passie voor lokale producten en natuurliefhebber first class. Meyer is de man achter Noma, al een paar keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Met zijn tv-programma's, het restaurant, de bakkerijen, zijn kantines, lezingen én kookboeken, is hij uitgegroeid tot een zwaargewicht in de Deense eetcultuur. Natuurgids Søren Espersen heeft al vele jaren samengewerkt met Claus Meyer en ook cursussen geleid voor Meyers Madhus. Hij is de man achter kulturlandskab.dk, een forum voor mensen met interesse in cultuurlandschappen, wilde planten en duurzaam voedsel.

eten uit de natuur, flora, plantengids, eetbare planten, wildplukken, wilde planten, vruchten, zaden, noten, paddenstoelen, wildplukboek, eten, culinair, food, recepten, lekker, gezond, ecologisch, vegetarisch koken, biologisch, duurzaam, eerlijk voedsel, seizoenen, lente, zomer, herfst, winter, kookboeken, paleo

Details

Titel: Plukalmanak
auteur: Søren Espersen; Claus Meyer
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 312
Uitgever: KNNV UITGEVERIJ
Publicatiedatum: 04-09-2015
NUR: Wilde planten
Gewicht: 719 gr
ISBN/ISBN13: 9789050115490
Intern nummer: 29646381

Extra informatie

Pluk Almanak - wildplukken

Recensie

Een culinaire plantengids voor liefhebbers van eten uit de natuur, wildplukken en voor de echte buitenkok. "Prachtig vormgegeven, reuze informatief & verrassende culinaire tips" - Casa Foresta Wat is er lekkerder dan koken met ingrediënten uit de natuur? Vul je mand met kokkels en vogelkers, cantharellen, brandnetels en zeesla. Deze almanak beschrijft per seizoen eetbare planten en ander lekkers uit de natuur, hun groeiplaatsen en de beste oogsttijd. Inclusief tips voor culinair gebruik en heerlijke seizoensrecepten, samengesteld door de Deense topkok Claus Meyer. Uit de pers "Prachtig vormgegeven boek. Beetje retro, met mooie tekeningen. 't Is best een reus; dus meer een huis-, tuin- & keukenexemplaar, maar wel reuze informatief en ingedeeld naar seizoen. Culinaire tips per plant zijn eenvoudig maar toch verrassend. En niet zo gek [...] Natuurlijk zijn er ook mooie, goed te bereiden, recepten vermeld, zij het niet bij iedere plant. Wat leuk is: achterin het boek vind je beschrijvingen van verschillende landschappen, met per soort (bv. kwelders, of houtwallen) een beschrijving van het soort eetbare planten dat je hier kunt aantreffen..." - Casa Foresta, Edwin Florès, dé wildplukexpert van Nederland - meer dan 100 soorten eetbare planten, vruchten, noten, paddenstoelen en planten & dieren uit zee - uitgebreide soortbeschrijvingen met aandacht voor de seizoenen, groeiplaatsen en oogsttijd - 100-den tips voor culinair gebruik en meer dan 50 heerlijke seizoensrecepten - duidelijke illustraties van de planten - rode lijst, index en plukadvies - luxe uitgevoerd met leeslint Plukalmanak is een complete 'wildplukflora' voor kenners en liefhebbers. Claus Meyer is een bekende Deense gastronoom met een passie voor lokale producten en natuurliefhebber first class. Meyer is de man achter NOMA, al een paar keer uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld. Met zijn tv-programma's, het restaurant, lezingen én kookboeken is hij uitgegroeid tot een zwaargewicht in de Deense eetcultuur. wildplukken, eten uit de natuur, flora, plantengids, eetbare planten, wilde planten, vruchten, zaden, noten, paddenstoelen, wildplukboek, eten, culinair, food, recepten, lekker, gezond, ecologisch, vegetarisch koken, biologisch, duurzaam, eerlijk voedsel, kookboeken, paleo

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen