Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Groentje in de moestuin

met 70 seizoensrecepten

Groentje in de moestuin - Doortje Stellwagen; Alma Huisken - ISBN: 9789047706823
Prijs: € 19,95
Levertijd: vandaag voor 23:00 besteld, morgen bij u thuisbezorgd
Bindwijze: Boek, Paperback (24-02-2015)
Genre: Moestuin
Boekenliefde.nl:
Groentje in de moestuin op boekenliefde.nl
Add to cart

Beschrijving

Groentje in de moestuin gaat over het leven van een moestuindebutant. Het is het persoonlijke, soms hilarische verhaal van Alma Huisken, ooit optimistisch startend op ‘een landje’. Vol goede wil, verwondering en volharding probeert zij oogst aan haar volkstuin te ontlokken. Ze laat je op aanstekelijke wijze delen in haar tegenslagen en successen, geeft en passant op ervaring gestoelde tips en schotelt 70 gegarandeerd flatervrije recepten voor.

Alma heeft niet alleen oog voor jonge sla (‘als een dubbele rij groene knopen op een zwartfluwelen vest’) en het welzijn van kievietsbonen en kardoenen, maar ook voor nestelende vogels en een verdwaald vosje tussen de aardappelplanten.

Vol zelfspot vertelt ze over haar praktische verhouding tot onkruid (dat mengt ze door de sla) en over haar geworstel met een klimnet voor erwtjes: ‘De wind heeft vrij spel met het vederlichte draad en binnen de kortste keren sta ik als een groene mummie ingesponnen tussen de bamboestokken.’

De boodschap van dit enthousiaste boek is helder: moestuinieren brengt veel plezier en voldoening, zowel voor eigenwijze debutanten als voor ervaren diehards. Het wel en wee van Alma’s beginjaren op haar landje wordt prachtig gevangen door de intieme, sfeervolle foto’s van Doortje Stellwagen.

Details

Titel: Groentje in de moestuin
auteur: Doortje Stellwagen; Alma Huisken
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Lemniscaat, Uitgeverij
Publicatiedatum: 24-02-2015
NUR: Moestuin
Afmetingen: 238 x 169 x 17
Gewicht: 591 gr
ISBN/ISBN13: 9789047706823
Intern nummer: 28034497

Extra informatie

Groentje in de moestuin

Recensie

Al jaren geldt Groentje in de moestuin als een absolute klassieker, een pleidooi voor zelf telen dat elke tuinder, debuterend en doorgewinterd, een hart onder de riem steekt. In haar Haarlemse volkstuintje doorgrondt Alma Huisken de essentie van dagelijkse voeding, waarbij ze ons laat delen in tegenslag en succes én vele op ervaring gestoelde tips geeft. De toon is nu eens lyrisch, dan weer hilarisch. Ze poot jonge slaplantjes 'als een dubbele rij groene knopen op een zwartfluwelen vest', draait zichzelf als een mummie vast in klimdraad en weet talloze onkruidsoorten uiterst praktisch te benutten: die stopt ze in de sla. De foto's van Doortje Stellwagen onderstrepen al deze belevenissen op sprankelende wijze en geven er tegelijkertijd een warme, eigen kijk op. De boodschap van het boek is helder: moestuinieren brengt enorm veel plezier, voldoening en verbinding met de aarde, of je nu start op een stadsbalkon driehoog achter of als gevorderde stug doorkweekt in een beeld van een tuin. Deze nieuwe, volledig herziene uitgave is uitgebreid met vele handige tuin- en kooktips en pakkende foto's.

Winkelvoorraad

Dit product is aanwezig in de volgende vestigingen