Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken

Onderwerpen

Boek

Kruiden kweken

wat je moet weten over kruiden in elk seizoen

Kruiden kweken - Saskia Martens; Lode Claus; Christian Claus - ISBN: 9789059086470
Prijs: € 16,50 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Gebonden (23-06-2018)
Genre: Flora
Boekenliefde.nl:
Kruiden kweken op boekenliefde.nl
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Christian en Lode Claus, vader en zoon, hebben het kruiden kweken in de vingers. Er zijn geen betere gidsen denkbaar om je te adviseren bij de aanleg van je kruidentuin, in volle grond,in pot en zelfs binnen in huis. Moeilijk? Helemaal niet.

Met oog voor de eigenheid van de seizoenen - want ook kruiden hebben hun topmaand - leren de kruidenkwekers alles over teelt, verzorging, bodemsamenstelling, meststoffen, water, vorstschade, oogsten, drogen... Stap voor stap leer je waar het kruid vandaan komt, welke soorten er zijn, hoe en of je het kruid moet zaaien, stekken of planten, of het kruid geneeskrachtig is en voor welke kwaaltjes het gebruikt kan worden.

In de favoriete recepten van de auteurs krijgt telkens één kruid de hoofdrol: van mierikswortelsaus tot lekkere kervelsoep, van een heerlijke mojito met zeer veel munt tot de diepe en intense smaak van kruiden als tijm en laurier in
winterse ovenschotels.

CHRISTIAN en LODE CLAUS zijn de vierde generatie kruidenkwekers uit Kruishoutem.
Chefkoks komen er hun verse kruiden kopen, maar ook gewone klanten zijn welkom op het bedrijf.

Details

Titel: Kruiden kweken
auteur: Saskia Martens; Lode Claus; Christian Claus
Mediatype: Boek
Bindwijze: Gebonden
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina's: 160
Uitgever: Standaard Uitgeverij - Algemeen
Publicatiedatum: 23-06-2018
NUR: Flora
Gewicht: 352 gr
ISBN/ISBN13: 9789059086470
Intern nummer: 29948397

Recensies

Schrijf nu uw eigen recensie over dit boek

 28-12-2015   geschreven door  Patrick Vandendaele
Kruiden… door de diverse kookprogramma’s hebben we vaak meer interesse voor de kruiden. In onze tijd of aangekochte, maar ze hebben steeds een belangrijke rol gehad op diverse domeinen…. Geneeskundig, culinair,… Dit boekje is een magische bron van kennis en inzichten. Een boekje gewijd aan alle mogelijke soorten kruiden, en dit op een leuke manier benaderd, zijnde volgens de respectievelijke seizoenen : lente, zomer, herfst en winter. Doorheen deze seizoenen worden we meegenomen in de wereld van kruiden… Welke soorten kunnen op welk moment worden geplant, en dan wat verdiepen in de eigenheden van de gebrachte kruiden. Een algemene kadering en benadering… maar ook met aandacht in al zijn aspecten voor de teelt, de oogst, de toepassing en de uitwerking op de gezondheid. Maar dat stopt het niet, want het brengt ook de mogelijkheden en de tips op culinair vlak. Alles wordt prachtig geïllustreerd met foto's en met sfeervolle beelden. Het is een compleet boekje om alles te weten over kruiden…

Extra informatie

Kruiden kweken

Recensie

Christian en Lode Claus, vader en zoon, hebben het kruiden kweken in de vingers. Er zijn geen betere gidsen denkbaar om je te adviseren bij de aanleg van je kruidentuin, in volle grond,in pot en zelfs binnen in huis. Moeilijk? Helemaal niet. Met oog voor de eigenheid van de seizoenen - want ook kruiden hebben hun topmaand - leren de kruidenkwekers alles over teelt, verzorging, bodemsamenstelling, meststoffen, water, vorstschade, oogsten, drogen... Stap voor stap leer je waar het kruid vandaan komt, welke soorten er zijn, hoe en of je het kruid moet zaaien, stekken of planten, of het kruid geneeskrachtig is en voor welke kwaaltjes het gebruikt kan worden. In de favoriete recepten van de auteurs krijgt telkens één kruid de hoofdrol: van mierikswortelsaus tot lekkere kervelsoep, van een heerlijke mojito met zeer veel munt tot de diepe en intense smaak van kruiden als tijm en laurier in winterse ovenschotels. CHRISTIAN en LODE CLAUS zijn de vierde generatie kruidenkwekers uit Kruishoutem. Chefkoks komen er hun verse kruiden kopen, maar ook gewone klanten zijn welkom op het bedrijf.

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.