Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.X sluit
Uitgebreid zoeken
Boek

Cultureel sensitief leraarschap

ontwikkeling van beroepskwaliteiten van aanstaande leraren voor pluriforme scholen

Cultureel sensitief leraarschap - Huseyin Susam - ISBN: 9789086596935
Prijs: € 44,95 (onder voorbehoud)
Beschikbaarheid: Nee
Bindwijze: Boek, Paperback (16-01-2015)
Genre: Pedagogiek
Boekenliefde.nl:
U kunt dit product niet bestellen

Beschrijving

Het opleiden van leraren is een grote uitdaging. Leraar zijn in onze moderne kennissamenleving vraagt om uiteenlopende bekwaamheden. Bovendien moeten leraren kunnen omgaan met culturele en religieuze pluriformiteit. Dan wordt van hen een extra kwaliteit verwacht, culturele sensitiviteit, een pedagogische kwaliteit bij uitstek. Daarover bestaan vele opvattingen, waarin een keur aan kennisconcepten, levensbeschouwingen en mens- en maatschappijbeelden meespelen.

Dit proefschrift onderzoekt de ontwikkeling van de beroepskwaliteiten van aanstaande leraren in een pluriforme samenleving, zowel op conceptueel-theoretisch als op empirisch niveau. Uitgangspunt is dat het leraarschap een relationele verhouding tot de leerling veronderstelt. Naast het toepassen van instrumentele kennis en vaardigheden is het cruciaal dat de leraar de relatie met de leerlingen begrijpt als een relatie van mens tot mens. Daarin schuilt de normatief-reflexieve kern van het leraarschap. De intermenselijke verhouding biedt ook een pedagogische basis om het leerproces op een voor de leerlingen zinvolle manier in te richten.

Hüseyin Susam (1958) studeerde taal-en letterkunde in Ankara en onderwijspedagogiek in Amsterdam. Momenteel is hij docent pedagogiek aan de Hogeschool IPABO, Amsterdam.

ISBN 978 90 8659 693 5

www.vuuniversitypress.com

Details

Titel: Cultureel sensitief leraarschap
auteur: Huseyin Susam
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Uitgever: Vu Uitgeverij
Publicatiedatum: 16-01-2015
NUR: Pedagogiek
Afmetingen: 241 x 171 x 27
Gewicht: 871 gr
ISBN/ISBN13: 9789086596935
Intern nummer: 27742935

Extra informatie

Cultureel sensitief leraarschap. Ontwikkeling van beroepskwaliteiten van aanstaande leraren voor pluriforme scholen

Recensie

Het opleiden van leraren is een grote uitdaging. Leraar zijn in onze moderne kennissamenleving vraagt om uiteenlopende bekwaamheden. Bovendien moeten leraren kunnen omgaan met culturele en religieuze pluriformiteit. Dan wordt van hen een extra kwaliteit verwacht, culturele sensitiviteit, een pedagogische kwaliteit bij uitstek. Daarover bestaan vele opvattingen, waarin een keur aan kennisconcepten, levensbeschouwingen en mens- en maatschappijbeelden meespelen. Dit proefschrift onderzoekt de ontwikkeling van de beroepskwaliteiten van aanstaande leraren in een pluriforme samenleving, zowel op conceptueel-theoretisch als op empirisch niveau. Uitgangspunt is dat het leraarschap een relationele verhouding tot de leerling veronderstelt. Naast het toepassen van instrumentele kennis en vaardigheden is het cruciaal dat de leraar de relatie met de leerlingen begrijpt als een relatie van mens tot mens. Daarin schuilt de normatief-reflexieve kern van het leraarschap. De intermenselijke verhouding biedt ook een pedagogische basis om het leerproces op een voor de leerlingen zinvolle manier in te richten. Hüseyin Susam (1958) studeerde taal-en letterkunde in Ankara en onderwijspedagogiek in Amsterdam. Momenteel is hij docent pedagogiek aan de Hogeschool IPABO, Amsterdam. ISBN 978 90 8659 693 5 www.vuuniversitypress.com

Winkelvoorraad

Dit product is op dit moment niet op voorraad in een van onze vestigingen.